<p>Vila u Murvici</p>
posredovanje nekretninama

Cijene se kreću se od jednog do nekoliko milijuna eura, tajna atraktivnosti nije samo u čistom moru i prekrasnoj obali

Piše Eurovilla
Foto Eurovilla/
14. lipnja 2024. - 15:17

Tržište nekretnina u Dalmaciji, pogotovo luksuznijih, vrlo je atraktivno. Ne čudi da interes među stranim kupcima konstantno raste, a kako bi saznali kakve nekretnine najviše kupuju, popričali smo s Dinom Serdarušić, vlasnicom agencije za nekretnine “Eurovilla”.

image

Dina Serdarušić, vlasnica agencije Eurovilla

Marko Todorov/Cropix

– Iako nam je prije deset ili više godina bilo teško i zamisliti da će se u Hrvatskoj nekretnine prodavati po cijenama od šest i više tisuća eura za četvorni metar, sa snažnim razvojem tržišta nekretnina, rastao je i njegov luksuzni segment. Potražnja za luksuznim nekretninama na Jadranskoj obali još uvijek premašuje ponudu, a sinonim za luksuz uvijek će biti ‘prvi red do mora’- kazala nam je Serdarušić.

– Ako nam je fokus isključivo na luksuzne nekretnine, omjer stranih i domaćih kupaca je otprilike osamdeset naprema dvadeset. U strane kupce ubrajamo i naše ljude koji žive i rade cijeli život u inozemstvu, a želja im je imati nekretninu u Hrvatskoj za odmor ili povratak. Što se tiče kupaca iz Hrvatske, mahom se radi o uspješnim poduzetnicima, menadžerima ili sportašima - uglavnom o ljudima koji imaju prihode daleko iznad prosjeka - dodaje.

Sigurnost privlači kupce

Serdarušić nam je otkrila da je Dalmacija stranim kupcima atraktivna iz više razloga, ali nisu to samo čisto more i prekrasna obala. Ono što im je najprivlačnije je naš način života, homogenost i sigurnost koju uživamo u Hrvatskoj, što u brojnim drugim dijelovima Europe nije slučaj.

– Najpopularniji smo svakako među kontinentalnim zemljama kojima smo blizu, odnosno dostupni automobilom: Njemačka, Austrija, Poljska, Češka – kaže.

Cijene luksuznijih nekretnina, kreću se od jednog do nekoliko milijuna eura. Kako bi na primjeru vidjeli koje su nekretnine privlačne ovoj kategoriji kupaca, Serdarušić nam je izdvojila nekretnine iz Eurovilline ponude.

image

Vila u Murvici

Eurovilla/

Pokazala nam je dvije nekretnine, potpuno različite jedna od druge. Prva je luksuzna vila u Trogiru, koja se nalazi tik do mora. Iz nje se pruža pogled na povijesnu jezgru Trogira. Villa je opremljena dizajnerskim namještajem te projektirana po najvišim standardima. Proteže se na četiri etaže, ukupne je površine 400 metara kvadratnih, a u sklopu nje nalaze se vrt, sauna, teretana i kućno kino.

image

Vila u Murvici

Eurovilla/

Druga je također vila, ali u okolici Zadra, točnije u naselju Murvica. Ova kamena vila izgrađena je u mediteranskom stilu, a okružuje je velik vrt s maslinama i palmama. U sklopu vile nalazi se veliki vanjski grijani bazen, ali i teniski teren te veliki vanjski prostor za sunčanje. Kamena vila, u prirodi, položena na parceli površine 7800 m2, uronjena u potpuni mir, opisala nam je za kraj Dina Serdarušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 04:58