27047699
NAJBOLJI OD NAJBOLJIH, NAJVIŠI OD NAJVIŠIH

DALMATIA TOWER je orijentir za budućnost, a AC Hotel by Marriott Split zaštitni je znak grada 21. stoljeća

Piše PROMO
Foto Tom Dubravec/Cropix
14. lipnja 2024. - 14:48

Split konačno i zasluženo pozicionirati kao moderan grad na velikoj turističkoj karti svijeta. I da, s Marriottom je postao destinacija koja svojim posjetiteljima može pružiti usluge najboljih među visokokategornicima. AC Hotel by Marriott Split nešto je poput točke na turističko ‘i‘ u regiji u kojoj turizam raste velikom progresijom.

Split je, gledamo li na grad strogo iz arhitektonskog kuta, tek izgradnjom Dalmatia Towera i stvarno zagazio u 21. stoljeće. Dva velika tornja, Westgate i Dalmatia Tower na samom ulazu u naše velo misto, svjedoče da se najveći grad na istočnoj obali Jadrana prometnuo i u bussines centar. U četvrti koja je bila simbol za propalu industriju, čije je sivilo kvarilo mediteranske vizure, danas se uzdižu dvije “staklene” ljepotice, novi orijentiri za domaće i furešte. Simbolično se upalilo svjetlo koje budi nadu, obasjava put. Naime, od ulaska Hrvatske u EU, Split i Dalmacija otvorili su se svijetu kao nikada prije.

image

Blaženko Boban, Davor Božinović, Nathalie Rayes, Goran Ivanišević i Josip Komar
 

Sasa Buric/Cropix
Ovdje i sada navraćaju ne samo turisti sa svih kontinenata, već i poslovni ljudi, koji su izgradnjom Dalmatia Towera dobili mjesto kakvo zaslužuju. Hotel u kojem mogu odsjesti i uživati u punom komforu, sklapati poslove, razgovarati i pregovarati s partnerima na dostojnoj razini. Ništa manje nije važno što su takvim gostima na raspolaganju svi sadržaji prestižnog hotela AC Hotel by Marriott Split koji postaje, slobodno možemo to reći, jedan od zaštitnih znakova rastućeg dalmatinskog turizma. Zapravo, dugo se čekalo da u Splitu vrata otvori jedan tako renomirani hotelski lanac kao što je američki Marriott. S njim je Split postao destinacija koja svojim posjetiteljima može pružiti usluge najboljih među visokokategornicima. Hotel je došao gradu kao točka na turističko “i”.

Internacionalni grad

Zato je, kad su se snovi konačno pretvorili u javu, sve trebalo obilježiti na najvišem nivou. Nije, naime, tek tako odabran datum za svečano otvorenje luksuznog hotela. Upravo sedmog svibnja, na dan kad su Splićani i njihovi gosti slavili gradskog patrona, u Dalmatia Toweru priređena je svečanost za pamćenje. Upriličeno je otvorenje najvišeg objekta u Hrvatskoj; čak 135 metara visokog Dalmatia Towera iz grupacije AC by Marriott Split, a vijest o tome proširila se regijom.

image

Dalmatia Tower

Pružio se moderni toranj uvis, “propeo” na trideset katova, kao da je na taj način, urbi et orbi, nakon Westgatea i otvorenjem Dalmatia Towera, poslana poruka o rađanju novog, naprednog, suvremenog Splita. Impresivnih 120 milijuna eura i oko tisuću zaposlenih, indirektno ili izravno u AC Marriottu by Split, podaci su koji svjedoče o važnosti hotela i u gospodarskom smislu.

Korporativni duh

- Još uvijek smo pod dojmom svečanog otvorenja koje je prošlo fantastično. Još uvijek sabiremo dojmove i primamo čestitke. Uistinu nisam vjerovao da možemo u Splitu organizirati takav spektakl. No, činjenica jest da je naš grad to zaslužio. Dalmatia Tower je u arhitektonskom smislu najveće postignuće nakon Pelješkog mosta u posljednjih nekoliko desetljeća. Osim toga, veseli nas što je Dalmatia Tower dom mnogim uglednim kompanijama koje zapošljavaju više od tisuću visoko specijaliziranih ljudi. Naš neboder označio je prekretnicu u urbanističkom smislu grada i udahnuo mu korporativni duh koji je nedostajao. Ovim putem moram zahvaliti prije svega svim našim zaposlenicima, profesionalnom osoblju hotela, našim partnerima, a naročito našem kreditoru HBOR-u koji je cijelo vrijeme vjerovao u nas. Pa čak i onda kad smo se suočavali s raznim izazovima. Zahvaljujemo i svim gostima koji su uveličali ovaj događaj, posebice predstavnicima Vlade RH koji su u Dalmatia Toweru vidjeli projekt od nacionalnog značenja te Groupama osiguranju, partneru grandioznog otvorenja - kazao nam je Josip Komar, vlasnik Westgate grupe A kako je Damir Lukić, generalni menadžer AC Hotela by Marriott Split, vidio otvaranje ovog visokokategornika.

– Otvorenje Dalmatia Towera i AC Hotela by Marriott, koje se dogodilo simbolički na blagdan sv. Dujma, uvertira je u ono što je počelo u ljeto prošle godine. Tada smo bili otvoreni, ali sad smo organizirali svečanost koja sugerira da smo više od hotela. Marriott International najveći je i najprestižniji svjetski hotelski lanac koji će sa svojim AC brendom u Splitu biti partner lokalnoj zajednici. Pred nama je sada obećavajuća turistička sezona u kojoj ćemo biti jedan od glavnih nositelja splitskog i dalmatinskog turizma. Toga smo svjesni i spremni smo prihvatiti tu odgovornost jer neprestano ulažemo u osoblje, razvoj i rast te u svim segmentima hotelijerstva pratimo najnovije trendove.

image

Foto: Saša Burić/CROPIX

Sasa Buric/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 23:27