27013019
ZDRAVLJE NEMA CIJENU

U obnovljenim prostorima i s novom tehnologijom, o pacijentima u Splitu brinu se vrhunski stručnjaci

Piše CROATIA POLIKLINIKA
18. lipnja 2024. - 09:49

Croatia Poliklinika, renomirana zdravstvena ustanova s najmodernijom tehnologijom i timom vrhunskih stručnjaka, otvorila je vrata obnovljenih i novouređenih prostora u Splitu, u Ulici Domovinskog rata 49. Pacijentima će sve potrebne zdravstvene usluge sada pružati u ugodnom i za njih još prilagođenijem prostoru, koji je opremljen sukladno najvišim standardima zdravstvene usluge. Jedno od istaknutijih obilježja Croatia Poliklinike svakako je spomenuta najsuvremenija medicinska oprema i tehnologija, koja omogućava preciznu dijagnostiku i učinkovite tretmane. Jednako tako, Croatia je prepoznatljiva i po individualnom pristupu i skrbi za pacijente, koji će se na novoj adresi moći savjetovati s liječnicima iz različitih specijalističkih djelatnosti, uključujući internu medicinu, kardiologiju, dermatologiju, ortopediju, ginekologiju, neurologiju i mnoge druge. Uz spomenuto, u splitskoj podružnici Croatia Poliklinike pacijentima su na raspolaganju brojne usluge laboratorijske dijagnostike, radiologije i fizikalne terapije.

– Visoka stručnost i predanost naših zdravstvenih radnika izuzetna je prednost, a kad tome pridodamo korištenje naše suvremene medicinske opreme najviših standarda, dobivamo najbolje rezultate, a time i vrhunsku uslugu za naše pacijente – kazao je dr. sc. Tonći Stipić, specijalist dermatologije i venerologije i voditelj Croatia Poliklinike u Splitu, što njihovu zdravstvenu ustanovu podiže na pijedestal sličnih ili istih ustanova u Hrvatskoj.

Veliki ulagači

Svakako im ide u prilog i činjenica što su jedni od najvećih ulagača u privatno zdravstvo. Stoga je Croatia Poliklinika danas pre poznata kao ustanova koja pruža vrhunsku zdravstvenu skrb i uspješno djeluje u prevenciji i liječenju bolesti. Počela je s radom na jednoj lokaciji u Zagrebu i s 10 zaposlenih, a danas ima više od 260 zaposlenika i poliklinike u devet gradova – Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Osijeku, Zadru, Varaždinu, Puli i Koprivnici. Tijekom proteklih godina ova je Poliklinika kontinuirano ulagala u zdravstvene usluge, vrhunske liječnike i medicinsko osoblje, najnapredniju medicinsku opremu i moderne prostore diljem Hrvatske, kako bi dosegnula i postavila najviše standarde privatnog zdravstva. Naime, samo u zadnje tri godine uloženo je više od 20 milijuna eura, što samo potvrđuje činjenicu o vodećoj ulagačkoj poziciji kad je u pitanju privatno zdravstvo. Danas su pacijentima Poliklinike dostupne medicinske usluge iz 22 područja, a stalnaula ganja i povećanje broja usluga traže i konstantna stručna usavršavanja liječnika i medicinskog osoblja, kao i najsuvremeniju medicinsku tehnologiju. Njihovi liječnici stoga se kontinuirano educiraju, prate trendove i novosti, te su uvijek u tijeku s najnovijim metodama dijagnostike i liječenja. Time Croatijini liječnički timovi posjeduju potrebna znanja i vještine za pružanje optimalne skrbi, dok im suvremena tehnologija omogućava precizniju, bržu i učinkovitiju dijagnostiku. Integracija adekvatnog pristupa pacijentima i korištenja suvremenih tehnologija ključna je za postizanje najboljih rezultata. Takvim pristupom, napominju iz Croatia Poliklinike, postavljaju se visoki standardi u pružanju zdravstvene skrbi. Zato ne iznenađuje njihov liderski status po kvaliteti usluge, što potvrđuje i značajan godišnji rast broja obavljenih pregleda i zadovoljnih korisnika. Pacijentima su, uz one osnovne, na raspolaganju neki od tehnološki najnaprednijih medicinskih uređaja današnjice. Na jednom mjestu i uz vrhunsku opremu pacijenti mogu obaviti sve potrebne preglede i dijagnostičke procedure te dobiti brz, pouzdan i učinkovit tretman. Poliklinika je ponosni vlasnik suvremenog endoskopa s umjetnom inteligencijom, pomoću kojeg se izvode minimalno invazivni, precizni i učinkoviti postupci koji omogućuju informirane odluke o dijagnostici i liječenju. Posebno se koristi u dijelu ranog otkrivanja abnormalnosti u gastrointestinalnom sustavu, što je ključno u prevenciji kolorektalnog karcinoma.

– Poliklinika u Splitu ima ultrazvuk najnovije generacije s 4D tehnologijom, koja se koristi u trudnoći. Posjedujemo kolposkop za dijagnostiku promjena na vratu maternice. Opremljeni smo i za izvođenje malih ginekoloških zahvata – kazala je dr. med. Matilda Mladinić, specijalistica ginekologije i opstetricije. To je tek dio bogatog liječničkog “asortimana”. U području dermatologije izdvajaju uređaj FotoFinder ATBM, koji omogućava mapiranje madeža cijeloga tijela te pruža mogućnost uvećavanja svakog madeža 20 do 140 puta. To je zaista revolucionarna metoda koja pomaže u vrlo ranom otkrivanju melanoma. Ističu i uređaj Rezum, jedini takav u Hrvatskoj, koji se koristi u urologiji za rješavanje problema vezanih za uvećanu prostatu. Zahvaljujući najnovijim tehnologijama, svi uređaji Croatia Poliklinike osiguravaju vrlo visoku preciznost i učinkovitost, što liječnicima omogućava brzo postavljanje dijagnoze, što je od iznimne važnosti za početak liječenja, a samim time i uspješan ishod liječenja pacijenata. Zdravstvenu skrb pacijentima, kažu u Poliklinici, pruža tim vrhunskih liječnika i medicinskog osoblja s dugogodišnjim iskustvom i bogatim znanjem. Pacijentima se, tvrde, pristupa ljubazno, detaljno i personalizirano, kako bi se osjećali ugodno i sigurno. Mnogi od liječnika su prepoznati i cijenjeni stručnjaci koji redovito drže predavanja na stručnim skupovima, te su autori brojnih stručnih članaka objavljenih u domaćim i međunarodnim medicinskim časopisima.

Preventivni pregledi

Iznimnu kvalitetu usluge prepoznali su i mnogi građani, pa je tako samo prošle godine kroz prostore Poliklinike prošlo više od 75.000 ljudi. U Croatia Poliklinici zadovoljstvo pacijenata je na prvom mjestu, kao i svakodnevno unaprjeđenje usluga, kako bi ispunili njihove potrebe i očekivanja. Početak odgovornog ponašanja svakog pojedinca prema vlastitom zdravlju počinje redovitim preventivnim pregledima, kojima možemo otkriti bolesti ili anomalije na vrijeme te nakon toga započeti adekvatnu terapiju.

– Žene generativne dobi trebaju preventivno jednom godišnje napraviti ultrazvuk dojki i abdomena, mamografski pregled nakon 40. godine svake dvije godine, a nakon 50. godine jednom godišnje, te ginekološki pregled. Muškarcima se preporučuje jednom godišnje napraviti ultrazvuk abdomena i prostate, kao i redovite laboratorijske kontrole PSA nakon 50. godine – istaknula je dr. Ana Buljan, specijalistica radiologije. Ova Poliklinika prepoznata je i kao mjesto vrhunske preventivne medicine, pa upravo ovdje mnogi obavljaju redovite sistematske preglede. Redovitim pregledima pacijenti mogu steći uzajamno povjerenje sa svojim liječnicima, što je, također, vrlo važan čimbenik u učinkovitom liječenju.

Pacijenti ne moraju brinuti o dugim listama čekanja. Ako želite brzu, učinkovitu i pouzdanu dijagnostiku, naručite se dolaskom u Polikliniku, telefonski ili putem maila. Na preglede u Croatia Poliklinici čeka se minimalno. O njihovoj kvaliteti govori i podatak o godišnjem broju pregleda. U zadnjih šest godina taj broj prosječno raste 32 posto godišnje, što je brže od gotovo svih usporedivih ustanova. Kvalitetu usluge, ističu, osiguravaju stalnim ulaganjima i širenjem kako bi bila dostupna u svim krajevima Hrvatske. Pacijentima pruža usluge iz više od 20 medicinskih područja u ugodnom ambijentu, a cijeli proces postavljanja dijagnostike vrlo je brz i jednostavan, uz maksimalnu individualnu posvećenost, razumljivost i ljubaznost liječnika, što su prednosti koje pacijenti najčešće ističu.

Najbolji specijalisti

Redoviti sistematski pregledi preporučuju se svima, najmanje jednom godišnje. Naime, tako se osigurava bolji, kontinuiran uvid u stanje pojedinca, a liječnicima to omogućava pravodobno i adekvatno djelovanje, ako za to postoji potreba. Osim pojedinačnih sistematskih pregleda, njihovu važnost prepoznale su i brojne tvrtke, koje zaposlenicima organiziraju potrebne sistematske preglede u Croatia Poliklinici. S obzirom da je Croatia Poliklinika poznata po vrhunskim specijalistima, pacijentima su na raspolaganju i brojni specijalistički pregledi te dijagnostika uz uporabu najsuvremenijih uređaja. Nadalje, tvrde u Poliklinici, nude prilagođene programe i pakete, a više od 500 tvrtki prepoznalo je njihovu kvalitetu. Osim sistematskih i niza specijalističkih pregleda, u ponudi su i paketi prilagođeni specifičnim djelatnostima i radnim mjestima, personalizirane ponude te poklon-bonovi i vaučeri. U Croatia Poliklinici zdravlje je najvažnije, stoga su posvećeni pružanju najbolje moguće skrbi svim pacijentima. Stoga su njihova vrata uvijek otvorena za sve one koji traže kvalitetnu medicinsku uslugu, a stručni tim spreman je dati podršku i pružiti pomoć u svakom trenutku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 19:22