StoryEditorOCM
Auto-motoodobreno

Ford patentirao sustav koji će prijavljivati vozače koji prebrzo voze, mogao bi se koristiti i za druge prekršaje

Piše R. R.
11. kolovoza 2024. - 19:30

Fordu je odobren patent kojim bi se mjerila brzina vožnje automobila pomoću kamera i senzora, a zatim prekršaji prijavljivali policiji, piše Top Gear.

U patentu se navodi da će sustav bilježiti brzinu vožnje, a ako se utvrdi da vozač vozi preko ograničenja, sustav će pomoću kamera i senzora snimiti identifikacijska obilježja vozila, kao što su registarske pločice, model, boja, oštećenja na karoseriji, naljepnica, dodatna oprema..

Fotografije i informacije će zatim, prema onome što je opisano u patentu, poslati dodatnim povezanim nadzornim uređajima i/ili policijskom automobilu ili jedinici na cesti. U tom bi trenutku policijski automobil dobivao upute o automobilu koji prebrzo vozi na zaslonu na kontrolnoj ploči.

Također se navodi da bi se tehnologija, koja se naziva Sustavi i metode za otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, mogla koristiti i za snimanje drugih prometnih prekršaja.

Patent sadrži pojedinosti o tome kako bi se tehnologija mogla koristiti u automobilima s ručnim i autonomnim pogonom, ali zasad nema nikakvih potvrda Forda da je tehnologija već integrirana u bilo koje vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 17:27