StoryEditorOCM

Berket: Spriječimo podjele koje nam nameću

Piše PSD.
28. svibnja 2013. - 12:39
Iz izbornoga stožera Josipa Berketa, kandidata za gradonačelnika, stiglo je priopćenje sljedećega sadržaja:

“Dužni smo obavijestiti javnost i građane Kaštela da se u nedjelju, 2. lipnja, održava drugi krug izbora i da će Kaštelani moći birati između nezavisnog kandidata Josipa Berketa i kandidata HDZ-a Ivana Udovičića. Ono što je karakteriziralo prvi izborni krug u Kaštelima je vrlo loš odaziv, koji je iznosio svega 40 posto, što je daleko najlošiji odaziv u županiji. Pojavio se i veliki broj kandidata za gradonačelnika Kaštela i velik broj lista.

Takva situacija direktno je utjecala na rezultate prvog izbornog kruga, pa se na taj način stvorio privid o velikom uspjehu kandidata HDZ-a. Kada se malo pažljivije pogledaju rezultati, radi se o uobičajenom ili čak nešto manjem broju glasova koji ova stranka dobiva na izborima. Ovih dana smo i svjedoci da, unatoč agresivnom nastupu čelnika ove nekada ugledne stranke, nekadašnji simpatizeri i članovi HDZ-a traže alternativu, jer im smetaju pozivi i pritisci njihovih čelnika, koji ih se sjete samo za vrijeme izbora.

Isto tako, javljaju se mnogi građani koji su spremni pomoći da se situacija preokrene. Javljaju se i birači koji su glasali za neke druge kandidate koji nisu uspjeli ući u drugi krug. Vrlo je bitno na izbore izaći u što većem broju i spriječiti podjele koje nam određene političke opcije nameću. Ukoliko građani Kaštela izađu u samo malo većem broju, izborni rezultat će biti potpuno drugačiji.”

Nadalje podsjećaju da je Berket dobio sudski spor s jednim tjednikom i izdavač je morao na ime odštete isplatiti 20 tisuća kuna, od čega je Berket polovinu uplatio jednoj kaštelanskoj obitelji kojoj se dogodila nesreća, a druga polovina ide Udruzi “Naša dica” kao prilog za kupnju kombi vozila.
K.R.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 21:49