StoryEditorOCM
Dalmacijakaštelanski gradonačelnik imenovao Stjepana maglicu i tihomira brzovića za savjetnike

Berketovi savjetnici radit će bez plaće

Piše PSD.
31. ožujka 2010. - 00:16

Kaštelanski gradonačelnik Joško Berket na Press-konferenciji imenovao prva dva savjetnika otkako je preuzeo vođenje grada, i to Stjepana Maglicu kao predsjednika Savjeta za sport i mlade te Tihomira Brzovića na čelo Savjeta za komunalnu infrastrukturu i razvojne europske fondove.

Osim sadašnjeg pročelnika za komunalnu Ronalda Reje još nisu poznati članovi koji će zasjesti u Savjet za komunalnu infrastruktru i razvojne fondove, međutim kako je potvrdio gradonačelnik Berket, oni će biti stručnjaci koji svojim iskustvom i znanjem mogu kvalitetno pridonijeti ostvarenju zacrtanih ciljeva. Uz Maglicu na čelu u Savjet za sport i mlade već je imenovano 12 stručnjaka s raznih područja društvenog djelovanja počevši od predstavnika sportskih udruga, centra za socijalnu skrb, školskog i predškolskog odgoja pa do vjerskih udruga te psihologa i sociologa.

Cilj Savjeta za sport i mlade je edukativno djelovanje na djecu kao i na njihove roditelje prvenstveno organiziranjem raznih događanja, tiskanjem promotivnih materijala te individualnim pristupom djeci. Ono što mogu s odgovornošću potvrditi je to da će Savjet imati mnogo veći učinak ako uspije senzibilizirati kaštelansku javnost i potaknuti osobnu i društvenu odgovornost svakog pojedinog građanina za problematiku mladih.

Program našeg rada koji će u skladu sa svojim mogućnostima iz proračuna financirati Grad Kaštela temelji se na planiraju organizacije raznih manifestacija te izradi edukativnih materijala o temama nasilja, ovisnosti o drogama te alkoholu i kockanju – izjavio je novoimenovani predsjednik Stjepan Maglica.

Plan aktivnosti

Kako predsjednici, tako i članovi ovih savjeta za svoj rad neće dobivati nikakve naknade, dakle, djelovat će volonterski, a prvi koraci u savjetu za infrastukturu i razvojne fondove bit će osmišljavanje aktivnosti na izradi cjelovitog plana razvoja komunalne infrastrukture u Kaštelima. Tim planom trebaju biti definirani potrebni zahvati, prioriteti i financijske vrijednosti što će biti temelj daljnjeg djelovanja. Uz tehničke pripreme nužno je pripremiti svu potrebnu dokumentaciju, ostvariti kontakte te pronalaziti i aktivirati raspoloživa financijska sredstva iz europskih fondova i drugih izvora – kazao je Tihomir Brzović.

Gradonačelnik Berket kazao je kako je uvjeren kako će imenovani čelnici savjeta odgovorno i profesionlano obavljati svoje dužnosti, to više što su se kroz svoj rad i društveno djelovanje upravo zalagali za područja koja se odnose na nazive savjeta kojima su na čelu.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 00:58