StoryEditorOCM

BETON NA HVARU Optužni prijedlog protiv vinara Plenkovića i ugostitelja Tustonjića

Piše PSD.
4. svibnja 2011. - 15:38

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sudu u Starom Gradu optužne prijedloge zbog nelegalne gradnje protiv dvojice hvarskih poduzetnika: vinara Zlatana Plenkovića (63) i ugostitelja Bože Tustonjića (55), direktora trgovačkog društva “Veneranda”.

Prema optužnom prijedlogu, Plenković je tijekom ove godine na lokaciji u Sv. Nedilji na otoku Hvaru kao investitor, protivno zakonu o prostornom uređenju i gradnji, izgradio armirano-betonski lukobran. Osim toga je betonirao pojas uz more.

Tustonjić se tereti da je u svibnju i lipnju prošle godine na otoku Hvaru kao direktor “Venerande”, trgovačkog društva koje je investitor na utvrdi Veneranda s crkvom sv. Venerande, izvodio radove rekonstrukcije protivno odredbama zakona.

Osim građevinskih zakona, prekršen je i Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara jer je Veneranda proglašena spomenikom kulture.

Izgrađeno je više metalnih konstrukcija od cjevastih profila i čeličnih nosača, zidova od čelične mreže ispunjenih kamenom te daščanih podloga bez potrebnih posebnih uvjeta i prethodnog odobrenja Konzervatorskog odjela.

K. MARIĆ BANJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:27