StoryEditorOCM
Dalmacijanizom svečanosti obilježen dan najzapadnije općine u imotskoj krajini

Cista Provo: gradi se pravac Aržano - Dobranje

Piše PSD.
28. lipnja 2008. - 22:07

Dan uoči blagdana sv. Petra i Pavla, zaštitnika župe Ciste Provo, u istoimenome mjestu svečano je obilježen Dan općine. Svečanoj su sjednici, uz mnoge uzvanike, nazočila i dva državna tajnika, Jozo Sarać, državni tajnik za upravljanje državnom imovinom, te Milivoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, potom saborski zastupnici Živko Nenadić, Kruno Peronja i dožupan Luka Brčić.

U općini Cisti Provo najviše se do sada učinilo na rješavanju infrastrukture, pa će ovoga ljeta više od 80 posto stanovništva biti opskrbljeno pitkom vodom. U okviru programa EIB II (udružena sredstva Europske investicijske banke i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, te Općine Ciste Provo) za naselje Dobranje gradimo magistralni pravac Aržano – Dobranje u dužini od šest kilometara, te vodospremu od 200 metara kubičnih, što namjeravamo završiti do kraja ove godine – istaknuo je na svečanoj sjednici Božo Čubić, načelnik općine.

U ovoj najzapadnijoj općini Imotske krajine, s oko 3500 stanovnika, čini se sve kako bi se stanovništvo zadržalo i omogućio bolji ekonomski standard. Općina je usvojila Prostorni plan, a ovih će dana i strateški plan, kao preduvjet gospodarskoga razvoja. I dalje ćemo novčano potpomagati naše studente, kojih je iz naše općine 38, kao i mlade obitelji, te ćemo za svako novorođeno dijete davati jednokratnu potporu od 2000 kuna, a za peto i svako sljedeće 5000 kuna – poručio je Čubić.

Vedrana Bekavac Šuvar / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 14:14