StoryEditorOCM
DalmacijaSUDJELUJU NAVIJAČI HAJDUKA, BAJKERI...

Djevojci oboljeloj od multiple skleroze treba pomoć: Dalmacijo, skupimo još 50 tisuća kuna!

15. listopada 2016. - 00:48
mihaela_jurkovic3-160916

Sritna sam što postoji toliko dobrih ljudi. Ma ja sam kao optimist to znala i prije, kod mene su i zločesti dobri, no ovo sada mi je samo dokaz koliko ima puno, puno dobrih ljudi, opet, samo i isključivo s osmijehom nam se obratila Mihaela Jurković, 26-godišnjakinja iz mjesta Rude u Cetinskom kraju, koja minulih sedam godina boluje od multiple skleroze.

Budući da je ovu djevojku bolest vezala uz krevet, tako se pokrenula i akcija da joj se omogući ugradnjom lifta uz bočnu stranu kuće spuštanje s prvog kata do prizemlja kako bi mogla, barem u kolicima, doći do rijeke. Svoje Rude, gdje je čekaju tri vrbe, ali i mnogo vršnjaka s kojima se Mihaela samo želi - družiti.

Stoga su dobri ljudi, one kojima Mihaela kao i njezina obitelj neizmjerno zahvaljuje, pokrenuli akciju "Hoću i ja poći vani", a sve u organizaciji Udruge svetog Vinka Paulskog - Konferencija svetog Luke Otok. Pa su mnogi otvorili svoje srce i počeli s donacijama, nadajući se kako će se skupiti tih neophodnih 102.187,50 kuna, prema najjeftinijoj ponudi izvođača za ugradnju lifta.

- Javljaju mi se ljudi, zovu, pišu, organiziraju skupljanje pomoći. I rasplaču me! Od sriće! - govori nam dalje Mihaela, pa opet veliko hvala i putem nas upućuje članovima moto klubova MK "Apachi Sinj" i MK "Sv. Nikola Brnaze", koji su nakon uspješno organiziranog humanitarnog koncerta donijeli Mihaeli ček od 10.000 kuna, a nakon toga i navijači Hajduka, Torcida Ruda, ček od 15.000 kuna.

- Donili su i tortu, baš je bilo veselo. Čula sam se i s Darkom Bakićem iz grupe "Buđenje", i on će pomoći, kao i Tonči Toto Rubić. Evo već u ovu subotu Klapa svetog Luke iz Otoka svoj tradicionalni koncert posvetit će meni, stavit će kutije za humanitarne priloge.

Priča tako Mihaela, djevojka vedrog duha koju ni bolest ne može slomiti jer ponavlja nam ona jednu rečenicu:

- Pravi sam vam ja optimist. Lađa mi je potonula, no što me briga - plivat znam!

II dok Mihaela vodi svoju borbu s teškom bolešću koja ju je prikovala uz krevet, članovi Udruge svetog Vinka Paulskog - Konferencija svetog Luke, dali su nam i posljednje izvode s računa.

Stanje na žiro-računu je 10. listopada iznosilo 55.000 kuna, dok je na deviznom uplaćeno 50 eura, te 1000 švicarskih franaka. I sve to zahvaljujući ljudima dobrog srca, i "malima“ i "velikima“, i poduzetnicima, i institucijama i udrugama, koji žele pomoći hrabroj Mihaeli.

Još samo da se uspije skoro i doći do zadanog cilja, do tih sto tisuću kuna...

RAČUN ZA UPLATE

Račun za uplate za pomoć Mihaeli je:
ERSTE STEIERMARKISCHE BANK, korisnik: UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG U RH, JURJA DOBRILE 6, PAZIN; SWIFT/BIC: ESBCHR22, IBAN: HR5624020061100124423.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 18:57