StoryEditorOCM
DalmacijaSusret na škoju

Don Ivan Grubišić dobio potporu vinara za ideju Dalmatinske komunalne banke

Piše PSD.
14. svibnja 2013. - 20:06
Cijene brodskih karata, zdravstvena zaštita, poljoprivreda i malo poduzetništvo teme su o kojima su Hvarani u Jelsi i u Hvaru u utorak razgovarali s don Ivanom Grubišićem, kandidatom Saveza za građansku i etičku Hrvatsku (SGEH) za splitsko-dalmatinskog župana i Nikšom Jajcem, kandidatom za dožupana.

U Jelsi su kandidati Saveza podršku dali nezavisnoj listi broj 1 za općinsko vijeće Jelse čiji je nositelj Ivan Grgičević, a u Hvaru nezavisnoj listi broj 2 za gradsko vijeće Hvara nositelja dr. Drage Carića, stoji u priopćenju Saveza.

Kandidati su se obvezali boriti za jeftiniji brodski prijevoz i za davanje koncesije za brzobrodske linije privatnim brodarima. U Jelsi su Grubišićevom Susretu u dijalogu prisustvovali naši poznati vinari Andro Tomić i Tomislav Carić kojima se naročito svidjela ideja o osnivanju Dalmatinske komunalne banke koja bi posebno podupirala poljoprivrednu proizvodnju i agroturizam.

Grubišić i Jajac obećali su unaprijediti zdravstvenu zaštitu na otoku, a u Hvaru će zaposliti još jednog liječnika kako bi se upotpunila dva interventna tima.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 05:07