StoryEditorOCM
DalmacijaOpet šušur u Dominisovoj

Getani napravili mural uz koji će se mnogi poželjeti slikati za društvene mreže, imaju samo jednu molbu za građane: Ne radite ovo, nećete biti ništa manje hipsteri...

Piše Ana Franić
12. listopada 2019. - 20:01

U Dominisovoj ulici u centru grada opet je šušur. Ovoga puta nije riječ o performansu već su se stanari Dominisove organizirali i odlučili na zidu, na kojem su prošle godine aktivisti ostavljali poruke gradskim ocima zbog nereda i nemara u Palači, napraviti obljetnički mural posvećen Jugoplastici.

- Već smo napravili mural posvećen Hajduku u našoj ulici i to di je javna česma koju popularno zovemo “Lav”. Ovoga puta smo iskoristili priliku velike obljetnice našega žutog giganta i odlučili jedan zapušten zid zajedničkim novcima i uz malo truda oplemeniti. Mural posvećen Hajduku sadrži Palaču, našeg patrona grada i nekoliko stihova i uzrečica. Što će ovaj sadržavati neka naši sugrađani prošetaju i pogledaju, poručili su stanari.

U Dominisovoj se kraj vrtla ovoga puta opet okupilo i staro i mlado te svojim primjerom pokazuju kako se zajedništvom i ljubavlju može oplemeniti prostor u kojem se živi i to bez pomoći i sluha odgovornih.

Getani imaju samo jednu molbu za sve građane, a to je da ne dižu noge i ostavljaju tragove džonova na zidu ili da kojim slučajem ne šaraju po njihovom trudu.

- Ma samo poručite našim sugrađanima koji znaju doći u Vrtal i piti kavu da neće ništa manji hipsteri biti ako ne dignu jednu nogu na zid, cvike, duvan, kava i ovaj novi mural su sasvim dovoljni za lijepo ispasti na slici za društvene mreže. Ju-go-pla-sti-ka!!!!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:38