StoryEditorOCM
DalmacijaSAVEZ ZA OPĆINU PODBABLJE

"HDZ-ovci su našu općinu bacili na koljena"

Piše PSD.
12. siječnja 2015. - 20:48
Neizglasavanje proračuna najveće općine Imotske krajine, općine Podbablje, inače prve takve odluke nekog Općinskog vijeća od utemeljenja općina na području Imotske krajine, čini se, izazvalo je čitavu lavinu nezadovoljstva.U nedjelju su se zbog toga sastali i predstavnici triju političkih stranaka iz te općine, HSP-a, HDSSD-a i Hrvatske zore, te potpisali sporazum o utemeljenju Saveza za Podbablje.

U priopćenju za javnost koje su potpisali predsjednici Ljubomir Kljenak, Igor Margeta i Mate Matković, stoji, među ostalim, da takav čin, za koji su glasali vijećnici HDZ-a osim jednoga, HSS-a i HČSP-a, dovodi u pitanje cijeli sustav funkcioniranja općine koja se još uvijek bori s ogromnim dugovanjima koje je ostavila bivša HDZ-ova vlast.

Takav čin i ne bi čudio da su navedeni vijećnici na bilo koji način kritizirali proračun, da su dali i jedan amandman, a imali su dovoljno prostora, već su jednostavno dignuli ruke protiv, pri tome podržavši privremeno financiranje općine.
S obzirom na novac kojim raspolaže općina u ovakvim uvjetima, neizbježna je blokada računa, a upitna je otplata dugova, pomoć socijalno ugroženim, potpore studentima, porodiljama i tako dalje.

Kako će se završiti dječji vrtić, postaviti LED rasvjeta, reciklažno dvorište, izraditi razvojni plan općine za idućih deset godina, pitaju se utemeljitelji Saveza za općinu Podbablje.

Traže hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća i podržavanje proračuna, kako se stanovništvo ne bi dovelo u neugodnu situaciju.

U budućnosti vide sebe u zajedničkoj koaliciji za lokalne izbore.

Braco Ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 11:59