StoryEditorOCM

Izbjegnuti izbori u Podbablju, izglasan proračun od 14 milijuna kuna

Piše PSD.
19. siječnja 2015. - 11:23

Vijećnici općine Podbablje na hitno sazvanoj sjednici Općinskog vijeća podignuli su ruke za usvajanje proračuna za 2015. godinu te tako izbjegli mogućnost prijevremenih lokalnih izbora.

No, nije sve lijepo izgledalo krajem 2014. godine kada se na posljednjoj sjednici proračun nije usvojio. Protiv su bili vijećnici HDZ-a koji imaju najveći broj vijećnika, te vijećnici HSS-a i HČSP-a.

Općina koja grca u dugovima, a usporedo se i bori kako bi realizirala niz projekata poput dječjeg vrtića, reciklažnog dvorišta, instalacije jeftine LED rasvjete, bila je tako pred još jednim velikim problemom.

No, čini se da je ipak prevladao razum i zajedništvo za dobrobit općine pa su na posljednjoj sjednici članovi HDZ-a dignuli ruke za proračun.

Tako se uz dva glasa nezavisne liste dr. Marija Ujevića, koji je ujedno i načelnik općine, te jedan glas vijećnika HDSSD-a i HSP-a proračun mogao usvojiti. On je oko 14 milijuna kuna, iako je njegov izvorni iznos mnogo manji, no svi se slažu da će trebati zasukati rukave i izboriti se za njegovu realizaciju, te općini ubrzati razvoj.


B. Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 06:59