StoryEditorOCM

Kaštela: Berket potučen do nogu, ali bit će drugog kruga

Piše PSD.
20. svibnja 2013. - 01:20
Aktualni gradonačelnik Joško Berket potučen je do nogu. Prema neslužbenim rezultatima HDZ-ovac Ivan Udovičić vodi u utrci za gradonačelnika s 48,7 posto glasova, dok je Berket ostao na tek 26,39 posto glasova. HDZ-ovci će u Gradskom vijeću najvjerojatnije imati većinu od čak 14 vijećnika, pa im neće biti potrebno sastavljanje koalicije.

HDZ će novom sazivu gradskoga vijeća imati 15 vijećnika, nezavisna lista Joška Berketa sedam, a SDP s koalicijskim partnerima tri.

- Zahvalio bih se svima koji su glasovali za mene i moju listu. Ogroman broj glasova me nije iznenadio budući da je naš program najbolji i jasno pokazuje da Kaštela žele dostupnog gradonačelnika kojega mogu nazvati na telefon od 0 do 24 sata. Također mi je drago da je predizborni program HDZ-a najbolji jer je usmjeren, između ostalog, na najveći problem ovoga grada, a to je infrastruktura, kazao nam je apsolutni pobjednik izbora u Kaštelima HDZ-ovac Ivan Udovičić.

Nakon prvih neslužbenih rezultata prema kojima je HDZ u premoćnom vodstvu,  kandidat za gradonačelnika Joško Berket kazao je kako poštuje volju građana Kaštela, a očito je da oni žele da se HDZ vrati na vlast.

- Čestitam HDZ-u na pobjedi, u Gradskom vijeću biti ćemo normalna, ljudska, pristojna oporba, mi smo ljudi s kućnim odgojem. U drugom krugu utrke za gradonačelnika, bez obzira na razliku u postotaku, borit ćemo se, kazao je Berket, izražavajući nadu u podršku svih onih koji u ovome krugu nisu izašli na izbore, kao i onih koji nisu glasali za Ivana Udovičića.

Ovo je do sada, od devedesetih, drugi po redu najbolji rezultat HDZ-a kada je u pitanju broj vijećničkih mandata. Na izborima 1997. godine ova stranka nakon mandata Mislava Polića, imala je čak 17 od 25 vijećnika.

Jakov Žarko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 21:51