StoryEditorOCM
Dalmacijabikijada

Kličko će udariti na Alkara, a Kalašnjikov na Zekonju

Piše PSD.
29. svibnja 2014. - 16:15
Ova nedjelja 1.lipnja rezervirana je za bikijadu, i to u Kladnjicama gdje borbe bikova već sedmu godinu zaredom organizira Mate Radanović i tamošnja udruga “Zekonja”.

Kako organizatori najavljuju, ovogodišnja bikijada, koja će početi u 11 sati, bit će i te kako atraktivna jer su svoj dolazak najavili vlasnici bikova koji spadaju u samu elitu. Predvodi ih bik Zećo ili, kako ga nazivaju, Kličko koji je poharao cijelu Bosnu, u vlasništvu Marka Ivića, a on će u nedjelju snage odmjeriti s Alkarom čiji je vlasnik Mate Radanović.

- To će ujedno biti i najatraktivnija i centralna borba u višoj kategoriji do 1000 kilograma. Posjetitelji će zaista imati što vidjeti. Jednako tako, spektakularna borba očekuje se i u nižoj kategoriji, do 850 kilograma, u kojoj će u koridi snage odmjeriti Zekonja u vlasništvu Bože Bekavca i Kalašnjikov Nikole Botića.

Ove će godine u programu koji će trajati cijeli dan, dakle sve do mraka, sudjelovati ukupno 24 bika, a nagradni fond bit će 85 tisuća kuna. Dakle, kao i godina prije, vlasnik svakog bika dobiti će nagradu, kako poticaj za daljnji uzgoj ovih plemenitih životinja. Novac će se osigurati od prodaje ulaznica, sponzora, te mojih vlastitih sredstava - najavljuje Radanović navodeći kako borbe bikova neće biti jedino što će posjetitelji moći vidjeti.

- Kao i godina do sada, svi oni koji u nedjelju dođu u Kladnjice uživati će i u starim tradicionalnim običajima, sviranju gusli, dipli, ojkavici te nastupu kulturno-umjetničkog društva “Srce Zagore”. Dakle, svatko će naći nešto za sebe, i vjerujemo kako će cjelodnevni program biti i više nego zanimljiv - zaključuje Radanović.

Generalni pokrovitelj bikijade je Splitsko-dalmatinska županija.
J. ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 21:47