StoryEditorOCM

Makarani uzeli pravdu u svoje ruke: Fižulićev Turbo limač blokirali vozilima

Piše PSD.
16. prosinca 2008. - 19:15

Otvaranje Magmine trgovine Turbo limač u objektu Agava u Starčevićevoj ulici popraćeno je mirnim prosvjedom oštećenika, koji su za radove i materijal ostali neisplaćeni za 2,5 milijuna kuna.

Trgovina dječjih igračaka i opreme otvorila je vrata u ponedjeljak poslijepodne, a oštećenici su od 6 sati u utorak ispred trgovine parkirali 20-ak svojih automobila. Dio vozila ostavljen je ispred trgovine Tommy u istom objektu, koja se puni robom i sprema otvoriti u srijedu.

- Magma, u vlasništvu Goranka Fižulića, otvorila je Turbo limač bespravno, na što smo bili prisiljeni reagirati za sad najblažom mjerom. Samo nas sedmorica obrtnika i poduzetnika potražujemo 2,5 milijuna kuna duga, radi čega smo podigli kaznenu prijavu protiv investitora Blage Begića i kćeri mu Maje, vlasnice obrta Agava i protiv Herus građenja i vlasnika Marinka Stipića, koji je pobjegao u Crnu Goru, - priča Marko Zelić, jedan od oštećenika.

U zemljišniku je provedena odluka Županijskog suda o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja zgradom Agava i na naš zahtjev stavljena je “plomba” nad imovinom Agave. Pribavili smo i tumačenje ove mjere koja potvrđuje naš stav da ne dozvolimo nikome poslovanje i korištenje Agave dok se mi ne naplatimo.

Županijski ured za gospodarstvo poštivao je odluku suda i odbijao je dati rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima, bez kojega poslovanje u objektu nije moguće. Sve dok se tijekom prošlog tjedna nije umiješao ministar gospodarstva Damir Polančec, koji je dostavio naputak da se Magmi izdaju minimalni tehnički uvjeti. Polančec je suprotno odluci suda presudio u Fižulićevu korist. Prema tome, nama su preostali prosvjedi, dok se sudski spor ne riješi – kaže Zelić.

Na parkiralište Turbo limača i Tommyja dolazila je policija, služba “pauka” i komunalno redarstvo, ali nitko nije reagirao niti poduzimao bilo kakve mjere. Vozila ostaju parkirana do daljnjega.

                                                                                                Ana Dragičević/EPEHA

Magma zakonito do dozvole

Magma je do Rješenja o minimalnim tehničkim uvjetima za obavljanje djelatnosti trgovine u objektu Agava u Makarskoj došla redovnim i zakonitim putem. Magma je 2007. godine sklopila ugovor o zakupu s vlasnikom i investitorom objekta Blagom Begićem i njegovom kćeri. Nakon sklapanja ugovora izviješteni smo da su, zbog neplaćanja za obavljene radove, izvođači na Općinskom sudu u Splitu podnijeli kaznenu prijavu protiv investitora. Istražni je sudac donio rješenje o privremenoj mjeri, kojom se zabranjuje otuđenje, opterećenje i raspolaganje nekretninom.
No, privremena mjera ne odnosi se na prije sklopljen ugovor o zakupu, o čemu Magma prilaže i presudu Vrhovnog suda u kojoj se detaljno navodi da se zabrana “opterećenja, raspolaganja i otuđenja” ne odnosi na zakup – stoji u priopćenju iz Magme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 19:48