StoryEditorOCM
Dalmacijanaguravanje i policija na tehničkom prijemu poslovne zgrade

Makarska: Agava čeka čiste odnose

Piše PSD.
6. prosinca 2008. - 11:48

Oštećeni zanatlije su namjeravali s povjerenstvom za tehnički prijem zgrade, kao zainteresirana stranka temeljem sudske zabrane raspolaganja Agavom, ući u zgradu, ali ih je Begić u tome fizički onemogućio, te je odgurnuo predstavnika oštećenika Marka Zelića, nakon čega je uredovala policija

Tehnički prijem turističko-poslovne zgrade Agava u Starčevićevoj ulici, započet u petak ujutro, prekinut je na zahtjev vlasnika i investitora Blage Begića i njegove kćeri Maje, nakon neugodnih scena i naguravanja pred objektom.

Ujutro su se pred zgradom pojavili obrtnici koji su radili na zgradi, a kojima za izvedene radove i isporučenu robu nije plaćeno 3,5 milijuna kuna. Oštećeni zanatlije su namjeravali s povjerenstvom za tehnički prijem zgrade, kao zainteresirana stranka temeljem sudske zabrane raspolaganja Agavom, ući u zgradu, ali ih je Begić u tome fizički onemogućio, te je odgurnuo predstavnika oštećenika Marka Zelića, nakon čega je uredovala policija.

Protiv Blage i Maje Begić, te Herus građenja d.o.o., oštećenici su podigli kaznenu prijavu pred Županijskim i Trgovačkim sudom u Splitu, dokazujući da je Begić s Herus građenjem iz Zagreba naručivao radove i za njih garantirao, da bi na unaprijed smišljen način Herus ostao dužan više milijuna kuna kooperantima.

Oštećenici i imovina

Oštećenicima je bilo sumnjivo što je Begić odabrao građevinsko poduzeće iz Zagreba, već tad u financijskim problemima, bez imovine, za gradnju objekta višemilijunske vrijednosti.

O kakvoj je tvrtki riječ, navode obrtnici, govori činjenica da je Herus sada pod stečajem, a vlasnik tvrtke Marinko Stipić u bijegu u Crnoj Gori. Odvjetnik Vedran Šamija napominje kako ateste potrebne za tehnički prijem moraju dati izvođači, koji u ovom slučaju to neće uraditi dok ih se ne isplati.

Unatoč pravomoćnoj sudskoj zabrani, u objektu se za otvaranje svojih prodavaonica pripremaju Turbo limach i Tommy, a Begićev zet je bez tehničkih uvjeta otvorio zubnu ordinaciju.

Blago Begić i sada tvrdi kako je i njega građevinar Stipić prevario, te je zato i protiv njega podigao tužbu te dao policiji brojeve Stipićeva mobitela u Crnoj Gori.

Također tvrdi da je njegov zet, zubar dr. Mario Mendeš, dobio od Ministarstva dozvolu za rad i ordinaciju je otvorio posve legalno te poručio kako nema dugova prema obrtnicima, jer su oni s Herusom kao glavnim izvođačem radova ugovarali poslove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 00:45