StoryEditorOCM

Mještani Sevida: Više nećemo plaćati komunalije i idemo u prosvjede

Piše PSD.
16. studenog 2008. - 15:13

Vikendaši Sevida, najvećega turističkog naselja u općini Marina hitno će izvijestiti predsjednika države, Vladu i Sabor o njihovim nagomilanim infrastrukturnim problemima, jer općina već 18 godina odugovlači s njihovim rješavanjem iako više od 700 vlasnika tamošnjih vikendica uredno općini plaćaju komunalne naknade i boravišne pristojbe.

Zaključeno je to na zboru građana kojega je Odbor za razvoj toga naselja poslije četiri mjeseca ponovno organizirao nakon što je došlo do promjene općinske vlasti i što su im “novi - stari” čelnici, kako je istaknuo predsjednik Odbora Ante Tešija, neslužbeno poručili da Sevid nije u njihovim razvojnim planovima i neće nastaviti suradnju koju je smijenjeni načelnik Ante Mamut Batina započeo.

Da su te poruke utemeljene potvrđuje, kaže Tešija, i to da se zboru nije odazvao novi načelnik dr. Mihael Radić ni njegovi poglavari iako im je faksirao poziv. Zboru nije nazočio ni predsjednik vladajućeg HDZ-a Zoran Rinčić koji je ranije, dok još nije bio donačelnik, bez poziva prisustvovao, ustvrdio je Tešija.

Stotinjak vikendaša jednoglasno je odlučilo da žele surađivati s općinom, te će već u ponedjeljak pismeno zatražiti od načelnika Radića i poglavarstva da pozove predstavnike Odbora i otvoreno se izjasne hoće li zajedno s njim nastaviti aktivnosti na realizaciji započetih projekata glede prostornog plana, vodoopskrbe, uređenja glavnog puta u mjestu, postavljanja rasvjete i odvoza smeća.

Ukoliko za desetak dana odbor ne dobije povratnu informaciju, vikendaši će stvar uzeti u svoje ruke i za početak samoinicijativno početi bar s uređenjem puta, istaknuto je.
- Žalosno je da nas se na ovakav sramotan način, samo zato jer nismo biračko tijelo, općina odriče – kazala je Snježana Čulić, predloživši da se hitno pozove Uskok da ispita gdje je otišao ogromni novac kojega su vikendaši izdvajali za komunalnije a da se u naselje apsolutno ništa nije učinilo.

- Općina Marina jedina je u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja još uvijek nije donijela prostorni plan čime se omogućava legalizacija više od stotinjak objekata – kazao je Jerko Jukić.

Ogorčeni vikendaši spremni su prestati s plaćanjem komunalija te na prosvjed ispred općinske zgrade kako bi aktualnoj vlasti ukazali da i oni postoje.

Gordana DRAGAN / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:36