StoryEditorOCM

Na Biokovu više od pola metra snijega, problemi sa školom u okolici Trilja

Piše PSD.
1. veljače 2010. - 11:11
Snijeg koji od prošle noći pada na Biokovu spustio se sasvim nisko i na primorski dio planine, do malih mjesta Basta i Velikog Brda.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri jutros je izmjereno sedam Celzijevih stupnjeva ispod ništice, a snijeg je viši od pola metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Na državnoj cesti broj 39 Makarska - Vrgorac te na cesti broj 512 Dubci - Šestanovac obvezna je zimska oprema, ceste se čiste i posipaju, prohodne su i u prometu za sada nema većih teškoća, doznaje se u makarskom Gradskom centru "Osejavi".

Zabijelila i Cetinska krajina

Prvi dan veljače na dijelu Cetinske krajine donio je novi snijeg. Najviše ga je napadalo na području grada Trilja i općine Otok, između 15 i 20 centimetara.

U ponedjeljak nije bilo nastave u OŠ Kamešnica u Otoku, u školu Trilj nisu stigli učenici iz Vojnića, Ugljana i Biska jer nije vozio školski autobus, a roditeljima učenika nižih razreda ostavljeno je da sami odluče hoće li djecu dovesti u školu.

Iako je zimska služba Nadcestarije Sinj ralicama počela uklanjati snijeg i posipati ceste još tijekom noći na dijelu državnih i županijskih cesta ostali su ugaženi snijeg i poledica, a lokalne ceste do pojedinih planinskih naselja Rude, Korita, Voštana, Roža, Strizirepa i Čačvine do dolaska mehanizacije zimske službe bile su neprohodne.

Unatoč poledici i skliskim kolnicima nije bilo prometnih nezgoda niti polomljenih udova.
T. Paštar / EPEHA

(H), TONI PAŠTAR / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 03:32