StoryEditorOCM
Dalmacijalažni radovi i sl.

Načelnik Muća Stupalo na temelju krivotvorina digao Općini pola milijuna kuna: Prijave se ne bojim, eno neka vide radove

Piše PSD.
1. listopada 2014. - 12:28
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim Filipom Stupalom načelnikom Općine Muć.Sumnjiči ga se da je u dogovoru s 34-godišnjakom, Antom Ć., vlasnikom trgovačkog društva iz Muća, te 59-godišnjakom i 35-godišnjakom, počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta (Zlouporaba položaja i ovlasti, te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave) u vremenu od 2008 do 2012 godine.

Stupalo je kao čelnik jedinice lokalne samouprave sačinjavao fiktivne ugovore, te odobravao isplate na račun trgovačkog društva 34-godišnjaka, temeljem fiktivnih računa ispostavljenih od strane tog društva prema jedinici lokalne samouprave, koji se odnose na izvođenje radova, a koji radovi su lažno ovjereni od strane nadzornih inženjera odnosno 59-godišnjaka i 35-godišnjaka, iako u stvarnosti nisu izvedeni.

Na navedeni način jedinica lokalne samouprave je oštećena za iznos od oko 470.000 kuna, dok je u tom iznosu pribavljena protupravna imovinska korist za spomenuto trgovačko društvo. Protiv osumnjičenika su podnesene odgovarajuće kaznene prijave.

-Ja znam da je prije deset mjeseci išla neka prijava protiv mene, policija je obavljala neke izvide, ali sada vidim da je to na kraju rezultiralo prijavom protiv mene. Ja se te prijave ne bojim iz jednostavnog razloga što su svi plaćeni radovi i obavljeni.

Dakle nije bilo fiktivnih radova,nego su radovi bili stvarni i obavljeni su Radnoj zoni Prisike. To znaju i oni koji su me prijavili,ali eto,oporba mora raditi sovj posao.neka rade,ja se ne bojim jer nisam krivi -  rekao nam je Stupalo.

M. DIDIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 14:25