StoryEditorOCM
Dalmacijaneslavan kraj imotske tvrtke

NEMA SPASA Radnicima šest plaća, a ‘Trimot’ u - likvidaciju

Piše PSD.
26. kolovoza 2011. - 10:07

Do kraja ovoga tjedna isplatit će se šest zaostalih plaća radnicima imotske tvornice trikotaže “Trimot” , upravo u terminu kad se navršava puna godina od prestanka rada te tvornice. Znači, 365 dana većinski vlasnik, država Hrvatska, preko svojih resornih ministarstava i raznih agencija nije uspjela riješiti pitanje te tvornice, ali ni sudbinu oko njezinih 120 zaposlenika.
Govorilo se o pokretanju proizvodnje, naklapalo se, sastančilo i na kraju će se isplatiti plaće, a odmah nakon toga otvorit će se stečaj i, prema neslužbenim informacijama, posljednji čin bit će likvidacija − stavljanje ključa u “Trimotovu” bravu. Tako će se tužno zatvoriti još jedna tvrtka u Imotskom, koja je othranila tisuće Imoćana i svojedobno je bila perjanica imotskoga gospodarstva.

Sve to potvrdio nam je Jozo Marić iz županijskoga HUS-a, koji se zajedno s čelnikom HUS-a Ozrenom Matijaševićem nalazi na radnom zadatku u Zagrebu, gdje se u dva iduća dana rješava sudbina “Trimota” i još nekih dalmatinskih tvrtki.

− Na žalost, možemo samo konstatirati činjenicu o postupnom gašenju “Trimota” te slanju stotinjak radnika na biro rada. Sindikat je učinio sve da do toga ne dođe, ali ovdje prozivam Vladu, resorna ministarstva, Nadzorni odbor “Trimota” i čelnike tvrtke, jer sramotno je da se u godinu dana ništa nije učinilo u tom pogledu. Slična je situacija i s imotskom “Vodoprivredom” i sudbinom sedamdesetak radnika, te ćemo ova dva dana posljednji put sjesti za stol sa Županijom, kao većinskim vlasnikom, i pokušati spasiti tu tvrtku − veli Marić.

Nakon zatvaranja rodilišta te najave da će se i Hemodijaliza iz Imotskog u Dugopolje, kao i Kazneni odjel starog imotskog suda u Sinj, a govori se da bi i imotski Katastar mogao u Makarsku, vijest o gašenju “Trimota” još je jedna pljuska stanovništvu Imotske krajine.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 16:04