StoryEditorOCM
ObalaZADARSKA RELJA

Bespravna gradnja niče usred dvorišta, građani ogorčeni: ‘Otkud mu pravo da nam ovo radi pred nosom?!‘

Piše Zadarski.hr
23. svibnja 2024. - 18:24

Vikend u Zadru prošao je u radovima i to onim građevinskim i najvažnije - nelegalnim.

Dok se građani još oporavljaju od legalizacije i trpe posljedice svakojakih investitora koji rade što god žele diljem naše obale, ne moramo poći daleko da snimimo kako vlasnik nelegalnog objekta betonira ploču za nov i dva metra veći i širi nelegalni objekt u dvorištu u centru Zadra, javljaju nam čitatelji.

image

Betoniranje na Relji

/Slobodna Dalmacija

- Još se rješavaju imovinsko pravni odnosi i nije jasna granica niti u čijem je vlasništvu dvorišni prostor, je li u gradskom, je li u stanarskom. U takvom neredu ne čude nas ovakvi izleti stanara koji koriste sunčani vikend i zalijevaju novu širu i dužu betonsku ploču nedavno maknute limene legalizirane nastambe.

Tu priči nije kraj već se čini kao tek početak novih bespravnih građevinskih radova za kojima bi se mogli pomamiti i ostali vlasnici ilegalnih limenih građevina kako bi i sami izgradili čvrstu kuću za svog limenog ljubimca, ostavu ili tko zna, možda apartman - govore stanari koji se pitaju kako su ovi montažni objekti uopće legalizirani? I kako to da nitko ne reagira?

image

Betoniranje na Relji

/Slobodna Dalmacija
image

Betoniranje na Relji

/Slobodna Dalmacija

- Zaključujemo kako grad ne vodi brigu o svojoj imovini niti u vlasničkom niti u bilo kojem drugom smislu i da je dvorište leglo zaraze i ovakvih nakaradnih objekta pojedinaca koji uzurpiraju javno dobro.

Realno ovo bi dvorište trebalo imati status javnog dobra u općoj uporabi - smatraju stanari zgrade s predjela Relja.

image

Na Relji

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:51