StoryEditorOCM
ObalaNASTAVLJA SE...

Dalmatinski HDZ-ovac odbrusio vrtićkim ‘tetama‘ koje štrajkaju treći tjedan: ‘Izbori su nagodinu, vratite se djeci!‘

Piše Zadarski.hr
27. svibnja 2024. - 09:53

Biogradske odgojiteljice iz Dječjeg vrtića "Ivana Brlić Mažuranić" u ponedjeljak su najavile prosvjed ispred gradske uprave s početkom u 14 sati, čime će "obilježiti" treći tjedan štrajka koji su počele 13. svibnja.

DRUGI TJEDAN ŠTRAJKA Jedna odgojiteljica potpisala sporazumni otkaz! Gradonačelnik Knez ukida nadstandard u vrtiću - pet odgojiteljica će zbog toga izgubiti posao!

Gradonačelnik Ivan Knez (HDZ), koji odbija potpisati kolektivni ugovor s predstavnicima Sindikata odbrazovanja, kulture i medija čija podružnica djeluje i u gradskoj predškolskoj ustanovi u Biogradu na Moru, u ponedjeljak je uputio poruku svim djelatnicima koji su u štrajku:

- Ovu bitku ste izgubili. Izbori su nagodinu, a sad je vrijeme da prevladate svoj ego i vratite se djeci u vrtić. Djeca Vas čekaju.

Podsjetimo, u štrajku je ukupno 19 djelatnika, od kojih je 17 odgojiteljica.

Devet odgojiteljica kojima je ravnateljica institucije Paola Jurić prošlog tjedna izrekla mjeru isključenja iz rada, u petak su u Zadru uspjele razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem (HDZ) kojem su se požalile na gradonačelnika i njegova stranačkog kolegu Kneza i što sve moraju proživljavati. 

ŠTRAJKAŠICE OČAJNE Drama u biogradskom vrtiću se nastavlja, odgajateljice se u Zadru dočepale Plenkovića, sve su mu sasule: ‘Taj lokalni šerif... Urazumite ga!‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 19:05