StoryEditorOCM
ObalaHUMANITARNA AKCIJA

Dubrovački branitelj bori se s opakom bolešću, a njegovi prijatelji se organizirali: ‘Sada mu je pomoć najpotrebnija‘

Piše dalmacija sd
5. svibnja 2024. - 18:14

U Facebook grupi Branitelji Dubrovnika objavljen je apel za pomoć dubrovačkom branitelju Luki Lončareviću koji potpisuje Braco Elezović, javlja portal Dubrovnik Insider.

"Dragi prijatelji, naš sugrađanin i suborac Luka Lončarević se već neko vrijeme bori s opakom bolešću. Prije nekog vremena mu je dijagnosticiran rak želuca pa mu je želudac u potpunosti odstranjen i zamijenjen vrećicom koju su mu napravili od tankog crijeva.

Luka je inače dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 163. i 4. gardijske brigade. Prije nekoliko godina je sa svojom suprugom Milicom u potrazi za boljim životom, doslovno trbuhom za kruhom otišao u Njemačku. I Milica i Luka su imali posao, živjeli solidno, željeli nešto uštedjeti i vratiti se u Hrvatsku, ali eto dogodilo se to da je Luka obolio a put do potpunog oporavka i radne sposobnosti je dug i mukotrpan.

Prije nekoliko dana Luki je zbog nekakvog poreznog duga, za koji nije znao, ovršen njemački račun (hrvatski ne posjeduje) pa je u blokadi. Na žalost i njegova supruga Milica je već neko vrijeme na bolovanju, a njihova zajednička primanja nisu dostatna za normalan život, pogotovo ne nakon ove blokade računa i pogotovo ne za plaćanje podstanarskog stana i režije, a u Hrvatsku se nemaju gdje vratiti jer su i tu bili podstanari. Obzirom da sam i sam prošao financijski pakao znam kako mu je, a to su mi potvrdile i njegove suze.

Luka je inače vrlo ponosan i odbijao je bilo kakvu pomoć, ali Đuro Kovačević i ja smo ga nekako uspjeli nagovoriti da pristane na jednu humanitarnu akciju u koju bi mi Lukini prijatelji i suborci htjeli uključiti sve vas koji želite pomoći. Mi ne sumnjamo da će Luka u potpunosti pobijediti ovu bolest i da će, iako je zbog bolesti i odstranjenog želuca 100-postotni invalid rada, jednoga dana opet moći raditi i živjeti životom dostojnim čovjeka, no da bi došao do te faze sad mu je pomoć najpotrebnija. Zato vas pozivam da uplatite koliko možete" - piše u grupi.

Ako želite pomoći, detalje pronađite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 10:12