StoryEditorOCM
ObalaSTARIJE I LJEPŠE

Kakvi meštri? Obnavljaju najstariji povijesni trg u Kaštelima, pa zalili betonom sve od reda, pogledajte sramotne slike

Piše Dalmacija SD
27. svibnja 2024. - 14:42

Na Brcu, središnjem trgu u Kaštel Starom na kojem se nalazi i jedina mjesna tržnica, a gdje se uređuju i pristupne ulice kako bi se spriječilo istjecanje kanalizacije i oborinske odvodnje u more, u tijeku su završni radovi na izmjeni dotrajalih instalacija, piše Portal grada Kaštela.

Naručitelj radova je agencija "Eko-Kaštelanski zaljev", dok su investitori "Vodovod i kanalizacija" za radove na fekalnoj kanalizaciji i zamjeni vodoopskrbnog cjevovoda i Grad Kaštela za radove na oborinskoj odvodnji i uređenju trga.

Poslovi se privode kraju i trebali bi biti gotovi do kraja lipnja, a što je sve do sada odrađeno, kazali su za Portal grada Kaštela iz lokalne vlasti.

- Do sada je postavljen kanalizacijski kolektor i na dijelu okolnih ulica su odrađeni vodoinstalaterski radovi. Potom slijedi ugrađivanje poklopaca na šahtove i završno betoniranje okolnih ulica kao i samoga Brca – naveli su iz gradske uprave.

No, dio građana opravdano negoduje zato što su novi šahtovi i njihovi poklopci - prekriveni betonom!?

 - Pitamo se zašto stavljaju šahtovi ako su ih prekrili betonom – kaže čitatelj prilažući slike.

Iz Grada odgovaraju na navode građana:

- Šahtovi su privremeno zatvoreni građevinskom smjesom kako bi se omogućio siguran prolazak za vrijeme izvođenja radova, a prema planu izvođenja u konačnici će biti zatvoreni poklopcima.

No, građani ne odustaju od svojih tvrdnji, jer, kako kažu, poklopci koji su fotografirani su već postavljeni i šahtovi su na svome mjestu, ali - betonirani. Uostalom, pogledajte fotografije u nastavku:

image
Portal grada Kaštela/Snimio čitatelj
image
Portal grada Kaštela/Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 03:23