StoryEditorOCM
ObalaTRAGEDIJA U PLATU

Kaos na aerodromu zbog velikih problema na Jadranskoj magistrali, letovi kasne više od sata, putnici su na rubu živaca

Piše dv
14. rujna 2023. - 12:18

Teška prometna nesreća koja se jutros oko 5 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u Platu, mjestu između Dubrovnika i zračne luke u Čilipima, izazvala je kaos na jugu Dalmacije.

U nesreći je, podsjetimo, život izgubio pješak na kojeng je naletio autobus. Budući da je riječ o dijelu dubrovačke regije na kojem nema zamjenskih cestovnih pravaca, sve je bilo satima blokirano.

Zbog toga su i svi prijepodnevni letovi iz dubrovačke zračne luke - kasnili. Od Josipa Paljetka s aerodroma dozajemo kako cijelo jutro pokušavaju riješiti nastafu situaciju, jer zbog nemogućnosti dolaska nisu kasnili samo putnici za odlazne letove, kasnila je i njihova prtljaga koja s kruzera dolazi zasebnim prijevozom do uzletišta, ali i zaposlenici zračne luke i sivih popratnih službi, poput policije i drugih.

Zračna luka nema kapacitete da u slučaju nesreće na Magistrali prihvati i preveze veći broj putnika, međutim jutros su uspjeli  riješiti prolazak posade "Croatia Airlinesa" kako bi barem oni stigli do zrakoplova.

- Sve kasni, ali svi će na kraju poletjeti, nijedan let nije otkazan - potvrdio je Paljetak.

Dodajmo kako je u najavi bilo desetak letova koji su kasnili između 10 minuta i više od sata, a let za New York poletio je s 50 minuta zakašnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 23:14