StoryEditor
ObalaNIJE BILO POVORKE

Koronavirus u metkovskim maškarama: Unatoč koroni i lockdownu tradicija se nastavila i Marko Krnjeval je prošetao ulicama izazvavši pozornost građana

Piše Stanislav Soldo
7. veljače 2021. - 18:07
Korona-maškare u MetkovićuCropix

Unatoč koroni i lockdownu, Marko Krnjeval prošetao je metkovskim ulicama. Istina, nije bilo šarene maškarane povorke koja je dosadašnjih godina u stopu pratila Krnjevala, ali gradsko Pokladno društvo i ove pandemijske godine potrudilo se da se nastavi tradicija grada.

Čini se da su i uspjeli u svom naumu jer je alegorija s Markom Krnjevalom izazvala veliku pozornost građana koji su pandemijsku povorku pratili sa svojih prozora i balkona. Naravno, sve je bilo u duhu korone, pa tako Marko Krnjeval utjelovljuje pet nultih pacijenata koji primaju infuziju.

Zapravo to su nulti pacijenti kojima je pokladno društvo pronašlo odgovarajuće cjepivo protiv COVID-a 19. Ne znamo je li to Pfizer, Moderna ili pak AstraZeneca, ali znamo da su nulti pacijenti ni manje ni više nego tri bivša gradonačelnika, jedna bivša gradonačelnica te sadašnji gradonačelnik Dalibor Milan koji je predao vlast maškarama.

Okrivljenik za sve loše što se dogodilo u prošloj godini obići će cijeli grad i prigradska naselja, nakon čega će biti smješten u Gradski park te čekati suđenje.

Optužnica će mu se čitati u utorak 16. veljače i već je sasvim jasno da će biti spaljen i bačen u Neretvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 10:53