StoryEditorOCM
Obala‘HEPICENTAR‘

Makarska dobiva Centar kulturnih i kreativnih industrija, koji će moći koristiti i udruge, evo što to znači za grad

5. travnja 2024. - 21:40

Grad Makarska je pokrenuo projekt Centar kulturnih i kreativnih industrija ‘‘Hepicentar" s ciljem kreiranja novog društveno-poslovnog sadržaja, a kojem je ključna aktivnost uspostava fizičkog prostora namijenjenog zajedničkom djelovanju javnog, civilnog i gospodarskog sektora.

Kroz ‘‘Hepicentar‘‘ doći će do društvene, kulturne, kreativne, odgojnoobrazovne, ali i ekonomske interakcije svih sektora. Centar kreativnih ideja, čiji će prostor moći koristiti i sve udruge, nalazit će se u poslovnom centru Sveti Nikola na 1. etaži, na površini od 200 m2.

Kako kažu iz Grada Maakrske, u investiciju su krenuli s ciljem stvaranja novog prostora za okupljanje i rad javnog i privatnog sektora te inspirativnog radnog okruženja u prostoru koji će se iznajmljivati za različita društvena i poslovna događanja.

Za opremanje Centra Grad je planirao utrošiti 16 tisuća eura bez PDV-a, a ako Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici usvoji odluku, prostor će se dati na upravljanje Makarskoj razvojnoj agenciji MARA. Otvaranje centra je predviđeno u prvoj polovici 2024. godine.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:07