StoryEditorOCM
ObalaS NAJVEĆIM OSMIJEHOM

Makarski humanitarni Festival ‘Mike‘; ove subote nezaboravna zabava uz Ramba Amadeusa, Songkillerse i Peru Fullhousea

25. travnja 2024. - 22:00

Udruga "Milan Ožić Mike" i ove godine organizira Memorijalni festival "Mike" koji će se održati 27. travnja na Gradskom sportskom centru u Makarskoj te parku fra Jure Radića.

Ovogodišnje izdanje donosi standardno kvalitetan sportski i glazbeni program čija će glavna zvijezda biti "svjetski mega car" Rambo Amadeus.

image

S Festivala ‘Mike‘ u parku fra Jure Radića

Ivo Ravlić/Cropix

Večernji glazbeni program otvorit će najveći hrvatski funk bend Songkillersi i Željko Banić Bane, a Pero Fullhouse, ikona hrvatske elektroničke scene, svojim će nastupom zaokružiti ovogodišnji festival.

Ulaz je slobodan

Ulaz je slobodan, a kao i svake godine, sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Najveseliji događaj na Makarskoj rivijeri koji ime nosi po prerano preminulom i nikada zaboravljenom velikom čovjeku i najveselijem prijatelju Milanu Ožiću Mikeu, započinje u 14 sati na Gradskom sportskom centru uz vinil party makarskih DJ-eva te uključuje sportska natjecanja (cageball, basket, graničari, potezanje konopa, buće i šijavica), dječje sportske igre, izložbu dječjih likovnih radova i bogatu lutriju.

image

Nadmetanje u bućama u sklopu Festivala ‘Mike‘

Ivo Ravlić/Cropix

Kao i posljednjih godina, festival nastavlja sa zelenom filozofijom bez plastike za jednokratnu upotrebu, koju su organizatori zamijenili perivim povratnim čašama, te time postali drugi takav festival u Hrvatskoj.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane volontere da se prijave za sudjelovanje putem društvenih mreža, kao i donatore, bez čije podrške ovo ne bi bilo izvedivo.

Donacije se uplaćuju na račun udruge pri Zagrebačkoj banci: Milan Ožić Mike - udruga s najvećim osmijehom, IBAN: HR0223600001102274481 ili donacijom poklona za tradicionalnu lutriju.

Inače, od samog osnutka, Udruga "Mike" se bavi humanitarnim radom, pomaganjem potrebitima i ugroženima te promicanjem ljubavi, prijateljstva, solidarnosti i volontiranja.

Čuvanje uspomene

Osnovani su 2012. godine s ciljem održavanja uspomene na preminulog prijatelja Milana Ožića Mikea, te se od samog osnutka, tijekom cijele godine bave volonterskim radom i prikupljanjem donacija koje potom dodjeljuju onima kojima je u tom trenutku potrebna pomoć.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Od 2017. godine Udruga je u svoj program pomoći uključila i natječaje usmjerene prema vrtićima, školama i sličnim ustanovama čiji su korisnici djeca ili osobe s posebnim potrebama, te im doniraju sredstva, odnosno materijale ili gotove proizvode (didaktičku opremu, razna pomagala, građevinski materijal) s ciljem da im pomognu poboljšati daljnji rad, olakšati učenje i razvoj te pružiti sigurnost i osjećaj pripadnosti sredini u kojoj se nalaze.

- Do sada smo u našoj zajednici donirali preko 60.000 eura u svim navedenim programima, te se nadamo da ćemo, iz godine u godinu, tu vrijednost podizati te povećavati svijest zajednice o humanitarnom radu, zajedništvu, volontiranju i socijalnim problemima - kazuju iz Udruge "Mike".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:05