StoryEditor
Obaladalmatinska turneja

Ministar Butković obećao stanovnicima najvećeg trogirskog naselja ulaz na zaobilaznicu

Piše Sandra Barčot
30. travnja 2021. - 18:45
Butković u TrogiruPrivatni Album

Nakon posjeta Omišu i Kaštelima, Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture, došao je i u Trogir. I to na poziv građana najvećeg gradskog naselja Travarica.

- Stanovnici ovog kvarta nemaju izlaz, odnosno ulaz, na trogirsku zaobilaznicu, na državnu cestu D8, pa se koriste divljim, opasnim prilazom. Ukazali su mi na taj problem, poslušao sam ih i dajem im svoju podršku - kazuje nam Butković, prvi čovjek ministarstva koje u svojoj ingerenciji ima i cestovni sustav, pa dodaje:

- Uputio sam građane kao i svoje stranačke kolege iz HDZ Trogir Sinišu Stojana i Antu Rožića, naše kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnika, da rade na projektu ovog cestovnog izlaza. Naime, jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Grad Trogir, trebaju pripremiti projekt, srediti imovinsko-pravne odnose i onda Hrvatske ceste, mogu realizirati taj pravac koji će Trogiranima u ovom dijelu grada, omogućiti siguran i normalan cestovni pristup njihovim domovima - podvukao je ministar Butković.

A zahvalu na bezrezervnoj podršci u ovom problemu, ministru su iskazali stanovnici Travarice, koji žele normalne uvjete prometovanja i u svom kvartu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2021 00:24