StoryEditor
Obalaopovrgava spekulacije

Nikola Grabovac, predsjednik Domovinskog pokreta SDŽ: ‘Škoro zasigurno nije otišao zbog nas. Imali smo podršku iz Zagreba‘

21. srpnja 2021. - 19:18
Konstituirajuca sjednica Zupanijske skupstine SDZ. Na fotografiji: Mate Simundic, Nikola Grabovac i Marko Zaja iz Domovinskog pokreta.  Bozidar Vukicevic/Cropix

Zašto je naprasno Miroslav Škoro otišao s mjesta predsjednika Domovinskoga pokreta ni dan nakon njegove ostavke nije posve jasno. Nikola Grabovac, predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije kaže nam kako njihov ogranak nije ni na koji način stvorio problem, kako to neki spekuliraju objašnjavajući Škorinu ostavku.

Među brojnim stvarima koje se spominju kao razlozi Škorine abdikacije, naime, uz razilaženje s Marijom Radićem, koji je sada v.d predsjednika, oko vođenja stranačke politike najčešće se spominje i da je Škoro bio nezadovoljan namjerom koaliranja s HDZ-om u nekim sredinama kao što je Splitsko-dalmatinska županija.

- I neki naši članovi to čitaju pa me pitaju jesmo li mi razlog za ostavku Miroslava Škore. Naravno da nismo! Splitsko- dalmatinska podružnica stranke ima autonomno pravo da samostalno donesi odluke, no mi smo imali i kompletnu podršku predsjedništva, kao i Miroslava Škore. Naše su odluke donesene u koordinaciji s vrhom stranke – kaže nam Grabovac.

image
 Nikola Grabovac predsjednik zupanijske podruznice Domovinskog pokreta.
 
Duje Klaric/Cropix

Ponavlja kako ne žele biti destruktivni, ali da imaju svoje uvjete suradnje s HDZ-om.

- Nama nije ideal niti želja surađivati s HDZ-om niti ćemo s njima ići u koaliciju, ali smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Pokušali smo srodne stranke, prvenstveno Most pozvati na suradnju kako bi imali kontrolu unutar same županije i bili svojevrsni osigurač. Takav smo stav iznijeli i pri njemu ostajemo i dalje – objašnjava Grabovac.

Veli kako je osobno iznenađen ostavkom predsjednika, ali i navodi da je Miroslav Škoro uvijek spominjao kako nije stvar u funkcijama.

- Svi mi koji smo u stranci nismo ovisni o funkcijama koje obnašamo. On nije napustio Domovinski pokret, ostaje tu kao saborski zastupnik, kao potpredsjednik Sabora, kao član stranke… Da je otišao iz stranke to bi bila posve druga priča. Dao je ostavku na mjesto predsjednik zbog svojih razloga, moram priznati nisam se s njim čuo i ne znam ih, ali ga mogu razumjeti. Sad nas čekaju unutarstranački izbori koje smo planirali već prije, i to je to – kazao nam je Grabovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2021 20:21