StoryEditorOCM
ObalaPROMETNA U MIMICAMA

Očevid obavljen: ušao u suprotni trak, udario u autobus i vozilo! Putnici neozlijeđeni, 81-godišnji vozač stabilno...

Piše Božidar Lončar
19. travnja 2024. - 21:33

Vozač osobnog vozila na cesti D8 u Mimicama kod Omiša je u srijedu 17. travnja izgubio nadzor nad osobnim vozilom i prešao jednim dijelom vozila u suprotni kolnički trak pri čemu je došlo do sudara s autobusom nakon čega se osobno vozilo nastavilo kretati i udarilo u drugo osobno vozilo i tek se onda zaustavilo na zemljanoj površini uz kolnik, kako je utvrđeno očevidom Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

U sudaru je vozač osobnog vozila zadobio teške i po život opasne ozljede, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, odgovorili su nam iz policije koji su informaciju o sudaru dobili tog dana u 11.35 sati.

Pacijent, 1943. godište, je zadobio teže ozljede glave i trenutno je stabilno te se liječi prema pravilima struke, kazali su nam iz KBC-a Split i dodali kako nije u životnoj opasnosti. Dvije su osobe do popodneva bile puštene na kućnu njegu (1949. i 1946. godište), dok smo tog dana dobili neslužbene informacije kako je i četvrta osoba, 1945. godište, lakše ozlijeđena.

U prometnoj nesreći je sudjelovao autobus Arriva Hrvatske koji je tog dana prometovao na liniji Dubrovnik-Rijeka i u trenutku nezgode je u autobusu bio 31 putnik, kazali su nam iz PR službe Arriva Hrvatska Autotransa d.d. Kako nije bilo ozlijeđenih, može se reći da je pukom srećom izbjegnuta nesreća većih razmjera.

- Putnici su nastavili putovanje do svojih odredišta zamjenskim autobusom - dodali su u odgovoru.

Arriva Hrvatska je inače u vlasništvu tvrtke njemačkih željeznica Deutsche Bahn te je preuzela usluge prijevoza na otocima Braču i Korčuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 02:46