stdClass Object ( [id] => 1153039 [title] => Ovako se stvaraju zadovoljni radnici: provjerili smo tko sve na Rivijeri dobiva blagdansku nagradu, u jednom će hotelu božićnice dobiti čak i sezonci [alias] => ovako-se-stvaraju-zadovoljni-radnici-provjerili-smo-tko-sve-na-rivijeri-dobiva-blagdansku-nagradu-u-jednom-ce-hotelu-bozicnice-dobiti-cak-i-sezonci [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U korona-godini kakva je bila i lani, pitanje božićnica tjera vas na ironični smijeh jer pretpostavljate da svom poslodavcu ne smijete ni spomenuti bo-ži-ćni-cu, već morate biti sretni što uopće radite i primate kakvu-takvu plaću jer je nezaposlenih puno.

Međutim, s druge strane, nije sve tako crno u Makarskoj i mjestima Rivijere pa će božićnice primiti djelatnici Valamara, Bluesun hotela, Vodovoda, Makarskog komunalca, Stambenog gospodarstva, JU-a Gradski sportski centar te općina s Rivijere, dok za Grad Makarsku još ne znamo i očekujemo odgovor od gradonačelnika Zorana Paunovića.

Najveće božićnice, i to do 2500 kuna neoporezivog dijela, primit će djelatnici općina Brela i Baška Voda, ali uvijek među svima prednjače Valamar hoteli te Bluesun hoteli, među kojima je devet breljanskih i tučepskih hotela, a čiji će djelatnici dobiti čak 3300 kuna božićnice, u što spada dar za djecu u iznosu od 600 kuna te božićnice od 2100 kuna uz prigodni poklon-bon vrijednosti 600 kuna. Naime, kako nam je kazao Hrvoje Veselko, član Uprave Sunce hotela d.d., božićnice se djelatnicima dijele nakon jednogodišnje pauze uzrokovane COVID-19 krizom.

Stiže im i 13. plaća

– U dogovoru sa sindikatima, tvrtka koristi isti model kao i prethodnih godina te božićnicu i poklon-bon dobivaju svi djelatnici, uključujući i sezonske radnike koji su prijavljeni na dan isplate. I ovim putem zahvaljujemo svojim zaposlenicima na iznimnom doprinosu da ovu sezonu velikim dijelom uspješno odradimo te našim socijalnim partnerima na razumijevanju u prošlom izazovnom razdoblju – kazao je Veselko.

Zaposlenici Valamara, pod čijom su kapom makarski hoteli Meteor, Dalmacija i Rivijera, dobit će i božićnice i 13. plaću i ostale nagrade. Naime, na web-stranici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, doznali smo kolike su njihove božićnice. Sindikat je uspješno izdogovarao nagrade za sezonu, zapošljavanje više od 400 radnika na neodređeno vrijeme, 13. plaću, a dogovorene su i božićnice za stalne i sezonske radnike.

– Svi radnici koji su u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, kao i radnicima s cjelogodišnjem ugovorom koji su u radnom odnosu na dan 1. prosinca 2021. godine, isplatit će se božićnica u iznosu od 1800 kuna, radnicima koji su bili u radnom odnosu više od šest mjeseci, a to su stalni sezonci, i veliki broj sezonskih radnika dobit će božićnicu u iznosu od 1000 kuna, a sezonski radnici koji su bili u radnom odnosu manje od šest mjeseci, ali više od dva mjeseca, dobit će božićnicu u iznosu od 500 kuna. Raduje da smo uspjeli s poslodavcem dogovoriti i 13. plaću u visini od 5000 kuna neto za sve stalno zaposlene radnike i radnike s cjelogodišnjim ugovorom o radu, a za sezonske radnike koji su radili posljednje tri sezone, odnosno koji su se iskazali u svojem radu, nagrada u istom iznosu bit će isplaćena najkasnije u lipnju 2022. godine – stoji na stranici Sindikata. Sve ovo nam je potvrdio i Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Zahvala na vjernosti

– Uprava Imperial Riviere je u okviru ujednačavanja standarda ljudskih potencijala unutar grupacije Valamar, nakon izuzetno zahtjevne turističke sezone, a u dogovoru sa socijalnim partnerima, donijela Odluku o isplati 13. plaće, božićnice i ostalih nagrada djelatnicima. Ova odluka ima za cilj nadoknade umanjenih primanja tijekom dijela 2020. i 2021. zbog COVID okolnosti, zadržavanje djelatnika u turizmu i što kvalitetniju pripremu nove sezone, u svojim objektima na Rabu, u Makarskoj i Poreču.

Svim stalnim djelatnicima i djelatnicima na određeno u cjelogodišnjem radu početkom prosinca isplaćena je 13. plaća u neto iznosu od 5000 kuna, božićnica u neto iznosu od 1800 kuna, dar djetetu do 15. godine u neto iznosu od 600 kuna, jubilarne nagrade za 2021. u skladu s Kolektivnim ugovorom, a djelatnici će dobiti još i Valfresco bon u vrijednosti 400 kuna.

Božićnicu su dobili i sezonski djelatnici i to svi stalni sezonci, koji su radili u sezoni 2021., te svi sezonski djelatnici koji su radili u ovoj sezoni više od šest mjeseci, u neto iznosu od 1000 kuna. Sezonski radnici koji su radili u sezoni 2021. od dva do šest mjeseci dobili su božićnicu u neto iznosu od 500 kuna. U cilju osiguravanja potrebnog broja sezonskih djelatnika, Imperial Riviera i Valamar Riviera su zajedno pokrenuli novi program nagrađivanja u 2022. namijenjen sezonskim djelatnicima povratnicima, u vrijednosti od 5000 kuna, a što će biti isplaćeno u lipnju 2022. – kazao je Miš, dodavši da u novi program nagrađivanja ulaze svi stalni sezonci nakon završetka rada 2021. i sezonci koji su radili uzastopno zadnje tri sezone, s time da se razdoblje čekanja, odnosno pauze zbog COVID-a, neće smatrati prekidom.

– Veseli nas što su isplate obradovale naše djelatnike u ovo predblagdansko, ali još uvijek izazovno razdoblje. Ponosni smo na sve naše djelatnike, zahvaljujemo im na vjernosti i na uspješno odrađenoj sezoni. I dalje ćemo nastaviti raditi na unaprjeđenju uvjeta rada, svjesni činjenice da su nam zaposlenici jedan od naših najvrjednijih resursa – istaknuo je Miš.

Nadalje, djelatnici Makarskog komunalca za blagdane će se obradovati božićnicama od oko 1000 kuna, što nam je potvrdio direktor Željko Bagarić. Kako kazuje, konačna odluka o isplati božićnica još nije donesena, ali okvirno će iznositi do 1000 kuna, a možda se nađe i dar za djecu od 600 kuna, kako je bilo prijašnjih godina. Djelatnici Stambenog, na čelu s direktorom Ivanom Kotarcem, dobit će božićnice u iznosu od 1500 do 2000 kuna neoporezivog dijela, a tu je i dar za djecu. I zaposlenici JU-a Gradski sportski centar dobit će božićnice, i to u iznosu od 1000 kuna, što nam je potvrdio ravnatelj Joško Kosović, koji kazuje kako pretpostavlja da će iznos biti 1000 kuna jer dogovor još nije pao. Premda Ivica Nuić, direktor Vodovoda Makarska, još nije donio odluku o isplati božićnica, kazao nam je da će one najvjerojatnije iznositi od 1000 do 1500 kuna, a prijašnjih godina djelatnici su dobivali božićnice od 1500 kuna te poklon-bon od 400 kuna.

Roščić dijeli svima

Sada ''vozimo'' po općinama, pa će tako Općina Brela, na čelu s načelnikom Stipom Ursićem, zaposlenicima podijeliti božićnice od 1000 kuna, dok će djelatnici Općine Baška Voda, na čelu s načelnikom Joskom Roščićem, dobiti božićnice i do 2500 kuna neoporezivog dijela, a možda i više.

– Kod nas će božićnice dobiti djelatnici Općine, nezaposleni, umirovljenici, djelatnici lučice i Komunalnog poduzeća Gradina. Ma svi redom i to u najvećem iznosu neoporezivog dijela – kazao je Roščić.

Lijepo će za blagdane biti i djelatnicima Općine Tučepi, koji će, prema riječima načelnika Ante Čobrnića, dobiti do 2500 kuna božićnice, a djelatnici Općine Gradac dobit će božićnicu u iznosu od 1250 kuna, što nam je potvrdio načelnik Matko Burić.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => za pohvalu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 552 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => MAKARSKA (552) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => za pohvalu 552 0 552 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-12-21 08:55:49 [created_by] => 3113 [created_by_alias] => Dijana Turić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-12-21 09:02:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-12-21 09:02:05 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 121 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/12\/21\/9821000.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/21\/14624040.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Marko Todorov\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Oni koji iznose teret sezone u\u017eivat \u0107e u blagdanima","Hrvoje Veselko, \u010dlan Uprave 'Sunce hotela'"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1170","hd_9821000_1920.jpg":"1920x1080","k_9821000_1280.jpg":"1280x1280","k_9821000_1024.jpg":"1024x1024","k_9821000_640.jpg":"640x640","k_9821000_480.jpg":"480x480","k_9821000_340.jpg":"340x340","k_9821000_220.jpg":"220x220","o_9821000_1280.jpg":"1280x780","o_9821000_1024.jpg":"1024x624","o_9821000_640.jpg":"640x390","o_9821000_480.jpg":"480x292","o_9821000_340.jpg":"340x207","o_9821000_220.jpg":"220x134","h_9821000_1280.jpg":"1280x854","h_9821000_1024.jpg":"1024x683","h_9821000_640.jpg":"640x427","h_9821000_480.jpg":"480x320","h_9821000_340.jpg":"340x227","h_9821000_220.jpg":"220x147","pp_9821000_1280.jpg":"1006x1280","pp_9821000_1024.jpg":"805x1024","pp_9821000_640.jpg":"503x640","pp_9821000_480.jpg":"377x480","pp_9821000_340.jpg":"267x340","pp_9821000_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_14624040_1920.jpg":"1920x1080","k_14624040_1280.jpg":"1280x1280","k_14624040_1024.jpg":"1024x1024","k_14624040_640.jpg":"640x640","k_14624040_480.jpg":"480x480","k_14624040_340.jpg":"340x340","k_14624040_220.jpg":"220x220","o_14624040_1280.jpg":"1280x853","o_14624040_1024.jpg":"1024x682","o_14624040_640.jpg":"640x426","o_14624040_480.jpg":"480x320","o_14624040_340.jpg":"340x226","o_14624040_220.jpg":"220x146","h_14624040_1280.jpg":"1280x854","h_14624040_1024.jpg":"1024x683","h_14624040_640.jpg":"640x427","h_14624040_480.jpg":"480x320","h_14624040_340.jpg":"340x227","h_14624040_220.jpg":"220x147","pp_14624040_1280.jpg":"1006x1280","pp_14624040_1024.jpg":"805x1024","pp_14624040_640.jpg":"503x640","pp_14624040_480.jpg":"377x480","pp_14624040_340.jpg":"267x340","pp_14624040_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5606139 Threads: 73 Questions: 1002691057 Slow queries: 0 Opens: 177729 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 178.855 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 8981109 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/ovako-se-stvaraju-zadovoljni-radnici-provjerili-smo-tko-sve-na-rivijeri-dobiva-blagdansku-nagradu-u-jednom-ce-hotelu-bozicnice-dobiti-cak-i-sezonci-1153039 [printLink] => /dalmacija/obala/ovako-se-stvaraju-zadovoljni-radnici-provjerili-smo-tko-sve-na-rivijeri-dobiva-blagdansku-nagradu-u-jednom-ce-hotelu-bozicnice-dobiti-cak-i-sezonci-1153039?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 660573 [name] => hoteli s makarske rivijere [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-21 10:02:20 [main_article_id] => 0 [alias] => hoteli-s-makarske-rivijere [link] => /tag/hoteli-s-makarske-rivijere ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252327 [name] => Makarska rivijera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => makarska-rivijera [link] => /tag/makarska-rivijera ) [2] => stdClass Object ( [id] => 634839 [name] => bluesun grupacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-03-30 10:46:08 [main_article_id] => 0 [alias] => bluesun-grupacija [link] => /tag/bluesun-grupacija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => za pohvalu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [City] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 552 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => MAKARSKA (552) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovako se stvaraju zadovoljni radnici: provjerili smo tko sve na Rivijeri dobiva blagdansku nagradu, u jednom će hotelu božićnice dobiti čak i sezonci [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3113 [name] => Dijana Turić [username] => dijana-turi [email] => dijana-turi@sd.hr [password] => $2y$10$qZ4EGSEp2Uk.BmhoIqRLyuM91VuQgaE5Gl4woUd8FFxm55Q.gbUXS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dijana-turic-3113 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1631 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/40fd6a0e286ba7dfb1d65ceff1b05e7f?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/21/9821000.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => Oni koji iznose teret sezone uživat će u blagdanima [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/21/9821000.jpg [title] => Oni koji iznose teret sezone uživat će u blagdanima Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/21/14624040.jpg [title] => Hrvoje Veselko, član Uprave 'Sunce hotela' Marko Todorov/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U korona-godini kakva je bila i lani, pitanje božićnica tjera vas na ironični smijeh jer pretpostavljate da svom poslodavcu ne smijete ni spomenuti bo-ži-ćni-cu, već morate biti sretni što uopće radite i primate kakvu-takvu plaću jer je nezaposlenih puno.

Međutim, s druge strane, nije sve tako crno u Makarskoj i mjestima Rivijere pa će božićnice primiti djelatnici Valamara, Bluesun hotela, Vodovoda, Makarskog komunalca, Stambenog gospodarstva, JU-a Gradski sportski centar te općina s Rivijere, dok za Grad Makarsku još ne znamo i očekujemo odgovor od gradonačelnika Zorana Paunovića.

Najveće božićnice, i to do 2500 kuna neoporezivog dijela, primit će djelatnici općina Brela i Baška Voda, ali uvijek među svima prednjače Valamar hoteli te Bluesun hoteli, među kojima je devet breljanskih i tučepskih hotela, a čiji će djelatnici dobiti čak 3300 kuna božićnice, u što spada dar za djecu u iznosu od 600 kuna te božićnice od 2100 kuna uz prigodni poklon-bon vrijednosti 600 kuna. Naime, kako nam je kazao Hrvoje Veselko, član Uprave Sunce hotela d.d., božićnice se djelatnicima dijele nakon jednogodišnje pauze uzrokovane COVID-19 krizom.

Stiže im i 13. plaća

– U dogovoru sa sindikatima, tvrtka koristi isti model kao i prethodnih godina te božićnicu i poklon-bon dobivaju svi djelatnici, uključujući i sezonske radnike koji su prijavljeni na dan isplate. I ovim putem zahvaljujemo svojim zaposlenicima na iznimnom doprinosu da ovu sezonu velikim dijelom uspješno odradimo te našim socijalnim partnerima na razumijevanju u prošlom izazovnom razdoblju – kazao je Veselko.

Zaposlenici Valamara, pod čijom su kapom makarski hoteli Meteor, Dalmacija i Rivijera, dobit će i božićnice i 13. plaću i ostale nagrade. Naime, na web-stranici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, doznali smo kolike su njihove božićnice. Sindikat je uspješno izdogovarao nagrade za sezonu, zapošljavanje više od 400 radnika na neodređeno vrijeme, 13. plaću, a dogovorene su i božićnice za stalne i sezonske radnike.

– Svi radnici koji su u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, kao i radnicima s cjelogodišnjem ugovorom koji su u radnom odnosu na dan 1. prosinca 2021. godine, isplatit će se božićnica u iznosu od 1800 kuna, radnicima koji su bili u radnom odnosu više od šest mjeseci, a to su stalni sezonci, i veliki broj sezonskih radnika dobit će božićnicu u iznosu od 1000 kuna, a sezonski radnici koji su bili u radnom odnosu manje od šest mjeseci, ali više od dva mjeseca, dobit će božićnicu u iznosu od 500 kuna. Raduje da smo uspjeli s poslodavcem dogovoriti i 13. plaću u visini od 5000 kuna neto za sve stalno zaposlene radnike i radnike s cjelogodišnjim ugovorom o radu, a za sezonske radnike koji su radili posljednje tri sezone, odnosno koji su se iskazali u svojem radu, nagrada u istom iznosu bit će isplaćena najkasnije u lipnju 2022. godine – stoji na stranici Sindikata. Sve ovo nam je potvrdio i Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Zahvala na vjernosti

– Uprava Imperial Riviere je u okviru ujednačavanja standarda ljudskih potencijala unutar grupacije Valamar, nakon izuzetno zahtjevne turističke sezone, a u dogovoru sa socijalnim partnerima, donijela Odluku o isplati 13. plaće, božićnice i ostalih nagrada djelatnicima. Ova odluka ima za cilj nadoknade umanjenih primanja tijekom dijela 2020. i 2021. zbog COVID okolnosti, zadržavanje djelatnika u turizmu i što kvalitetniju pripremu nove sezone, u svojim objektima na Rabu, u Makarskoj i Poreču.

Svim stalnim djelatnicima i djelatnicima na određeno u cjelogodišnjem radu početkom prosinca isplaćena je 13. plaća u neto iznosu od 5000 kuna, božićnica u neto iznosu od 1800 kuna, dar djetetu do 15. godine u neto iznosu od 600 kuna, jubilarne nagrade za 2021. u skladu s Kolektivnim ugovorom, a djelatnici će dobiti još i Valfresco bon u vrijednosti 400 kuna.

Božićnicu su dobili i sezonski djelatnici i to svi stalni sezonci, koji su radili u sezoni 2021., te svi sezonski djelatnici koji su radili u ovoj sezoni više od šest mjeseci, u neto iznosu od 1000 kuna. Sezonski radnici koji su radili u sezoni 2021. od dva do šest mjeseci dobili su božićnicu u neto iznosu od 500 kuna. U cilju osiguravanja potrebnog broja sezonskih djelatnika, Imperial Riviera i Valamar Riviera su zajedno pokrenuli novi program nagrađivanja u 2022. namijenjen sezonskim djelatnicima povratnicima, u vrijednosti od 5000 kuna, a što će biti isplaćeno u lipnju 2022. – kazao je Miš, dodavši da u novi program nagrađivanja ulaze svi stalni sezonci nakon završetka rada 2021. i sezonci koji su radili uzastopno zadnje tri sezone, s time da se razdoblje čekanja, odnosno pauze zbog COVID-a, neće smatrati prekidom.

– Veseli nas što su isplate obradovale naše djelatnike u ovo predblagdansko, ali još uvijek izazovno razdoblje. Ponosni smo na sve naše djelatnike, zahvaljujemo im na vjernosti i na uspješno odrađenoj sezoni. I dalje ćemo nastaviti raditi na unaprjeđenju uvjeta rada, svjesni činjenice da su nam zaposlenici jedan od naših najvrjednijih resursa – istaknuo je Miš.

Nadalje, djelatnici Makarskog komunalca za blagdane će se obradovati božićnicama od oko 1000 kuna, što nam je potvrdio direktor Željko Bagarić. Kako kazuje, konačna odluka o isplati božićnica još nije donesena, ali okvirno će iznositi do 1000 kuna, a možda se nađe i dar za djecu od 600 kuna, kako je bilo prijašnjih godina. Djelatnici Stambenog, na čelu s direktorom Ivanom Kotarcem, dobit će božićnice u iznosu od 1500 do 2000 kuna neoporezivog dijela, a tu je i dar za djecu. I zaposlenici JU-a Gradski sportski centar dobit će božićnice, i to u iznosu od 1000 kuna, što nam je potvrdio ravnatelj Joško Kosović, koji kazuje kako pretpostavlja da će iznos biti 1000 kuna jer dogovor još nije pao. Premda Ivica Nuić, direktor Vodovoda Makarska, još nije donio odluku o isplati božićnica, kazao nam je da će one najvjerojatnije iznositi od 1000 do 1500 kuna, a prijašnjih godina djelatnici su dobivali božićnice od 1500 kuna te poklon-bon od 400 kuna.

Roščić dijeli svima

Sada ''vozimo'' po općinama, pa će tako Općina Brela, na čelu s načelnikom Stipom Ursićem, zaposlenicima podijeliti božićnice od 1000 kuna, dok će djelatnici Općine Baška Voda, na čelu s načelnikom Joskom Roščićem, dobiti božićnice i do 2500 kuna neoporezivog dijela, a možda i više.

– Kod nas će božićnice dobiti djelatnici Općine, nezaposleni, umirovljenici, djelatnici lučice i Komunalnog poduzeća Gradina. Ma svi redom i to u najvećem iznosu neoporezivog dijela – kazao je Roščić.

Lijepo će za blagdane biti i djelatnicima Općine Tučepi, koji će, prema riječima načelnika Ante Čobrnića, dobiti do 2500 kuna božićnice, a djelatnici Općine Gradac dobit će božićnicu u iznosu od 1250 kuna, što nam je potvrdio načelnik Matko Burić.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Marko Todorov/Cropix
Tom Dubravec/Cropix
Oni koji iznose teret sezone uživat će u blagdanima
Marko Todorov/Cropix
Hrvoje Veselko, član Uprave 'Sunce hotela'
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/ovako-se-stvaraju-zadovoljni-radnici-provjerili-smo-tko-sve-na-rivijeri-dobiva-blagdansku-nagradu-u-jednom-ce-hotelu-bozicnice-dobiti-cak-i-sezonci-1153039 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a281fedd68fe9a7570ff3934fa16a04807529914 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovako+se+stvaraju+zadovoljni+radnici%3A+provjerili+smo+tko+sve+na+Rivijeri+dobiva+blagdansku+nagradu%2C+u+jednom+%C4%87e+hotelu+bo%C5%BEi%C4%87nice+dobiti+%C4%8Dak+i+sezonci&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fovako-se-stvaraju-zadovoljni-radnici-provjerili-smo-tko-sve-na-rivijeri-dobiva-blagdansku-nagradu-u-jednom-ce-hotelu-bozicnice-dobiti-cak-i-sezonci-1153039 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fovako-se-stvaraju-zadovoljni-radnici-provjerili-smo-tko-sve-na-rivijeri-dobiva-blagdansku-nagradu-u-jednom-ce-hotelu-bozicnice-dobiti-cak-i-sezonci-1153039 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => za pohvalu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 552 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => MAKARSKA (552) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Obalaza pohvalu

Ovako se stvaraju zadovoljni radnici: provjerili smo tko sve na Rivijeri dobiva blagdansku nagradu, u jednom će hotelu božićnice dobiti čak i sezonci

Piše Dijana Turić
21. prosinca 2021. - 10:02

U korona-godini kakva je bila i lani, pitanje božićnica tjera vas na ironični smijeh jer pretpostavljate da svom poslodavcu ne smijete ni spomenuti bo-ži-ćni-cu, već morate biti sretni što uopće radite i primate kakvu-takvu plaću jer je nezaposlenih puno.

Međutim, s druge strane, nije sve tako crno u Makarskoj i mjestima Rivijere pa će božićnice primiti djelatnici Valamara, Bluesun hotela, Vodovoda, Makarskog komunalca, Stambenog gospodarstva, JU-a Gradski sportski centar te općina s Rivijere, dok za Grad Makarsku još ne znamo i očekujemo odgovor od gradonačelnika Zorana Paunovića.

Najveće božićnice, i to do 2500 kuna neoporezivog dijela, primit će djelatnici općina Brela i Baška Voda, ali uvijek među svima prednjače Valamar hoteli te Bluesun hoteli, među kojima je devet...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:20