StoryEditorOCM
ObalaNA POLA KOPLJA

Pogibija brata i sestre šokirala mještane Gradca: ‘Stipe je radio u HAK-u, uvijek je pomagao ljudima, a tek Kata...‘

Piše Stanislav Soldo
10. travnja 2024. - 09:31

Gradac je zavijen u crno. Stanovnici tog mjesta, smještenog između Makarske i Ploča, žale za poginulim bratom i sestrom Stjepanom Stipom i Katarinom Katom Đerek koji su poginuli u sinoćnjoj teškoj prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali kod Slanoga.

Puste su i prazne gračke ulice, hrvatska zastava na ulazu spuštena je na pola koplja kao znak žalosti za poginulom mladosti. Rijetki stanovnici s kojima smo razgovarali, za poginulog brata i sestru imaju samo riječi hvale.

image

Katarina i Stjepan Đerek

Privatni album

Stjepan (21) je radio u Hrvatskom autoklubu u Pločama i njegovi prijatelji kažu da je uvijek bio ljudima spreman pomoći, a Katarina (19) je bila srednjoškolka, maturantica Medicinske škole u Dubrovniku.

- Poznajem im oca, njih nisam poznavala, ali to je krasan čovjek i divna obitelj. Samo neka im bog da snage da izdrže - rekla nam je jedna gospođa iz Gradca s kojom smo razgovarali.

image
Stanislav Soldo

Zatvorena je ispostava Hrvatskog autokluba (HAK) u Pločama gdje je radio 21-godišnjak koji je stradao u teškoj nesreći na Jadranskoj magistrali kod Slanog.

Kako doznajemo, taj ured i servis vozila zbog žalosti za pokojnim kolegom neće raditi ovaj tjedan.

- Evo, nekidan sam stavljala nove gume i baš mi ih je taj mladić mijenjao. Pa što se ovo događa na našim cestama, stvarno tuga i žalost - rekla nam je gospoda Marija koju smo zatekli na parkiralištu trgovačkog centra u Pločama koji se nalazi nedaleko od HAK-ove ispostave.

Očajni Stipini prijatelji, shrvani tugom i bolom, dolaze i plaču ispred njegova radnog mjesta. Nisu spremni razgovarati za medije. U daljini se samo čuju jecaji i prevelika tuga za izgubljenim prijateljem.

image

Ispostava Hrvatskog autokluba u Pločama, Stanislav Soldo

SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:37