StoryEditorOCM
Obalaprobijena granica

Raste ponuda stanova i apartmana, a sniženja niotkud: ‘kvadrat‘ doseže nevjerojatnih 10 tisuća eura!

Piše Ahmet Kalajdžić
16. ožujka 2024. - 21:51
‘To su velike i napuhane cijene ali kad pitate hoće li padati, odgovor je: ne ovdje!‘, komentira vlasnik dubrovačke agencije za nekretnineAhmet Kalajdžić

Nedavna najava dubrovačke gradske uprave o skoroj zabrani izdavanja novih dozvola za apartmane i smanjenja broja apartmana za 30 posto, na nekretninskom je tržištu rezultirala osjetnim povećanjem ponude stanova i apartmana. Unatoč tome, višak nekretnina nije utjecao na smanjenje cijene stambenog prostora ni u povijesnoj jezgri ni u ostatku grada.

Iznova se pokazalo kako na cjenik odlučujuće djeluje manjak prostora za urbano širenje, ali i imidž Dubrovnika kao svjetske turističke destinacije koja mami za sigurno ulaganje u kupnju nekretnine.

Trenutačno su najviše cijene novogradnji: Niz od 13 luksuznih stanova od 87 do 122 četvorna metra ispod Nuncijate u ponudi je po cijeni 5 tisuća do 7.900 eura za kvadrat, a o pozamašnim iznosima svjedoči i podatak da investitor za novogradnje na Batali, zgradi bivše tvornice Astra Dubravka i kod ljekarne Lapad cijenu zainteresiranima daje tek na upit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:53