StoryEditor
Obalaput do obale

Rekonstrukcija mosta Trogir je pretvorila u gradilište, pogledajte prizore koje su mještani dugo čekali

Piše PSD
27. listopada 2021. - 22:30

Danas je započela rekonstrukcija starog mosta u Trogiru koji je godinama bio jedina poveznica Trogira s otokom Čiovom.

Investitor u projekt su Hrvatske ceste, a radovi su vrijedni oko 20 milijuna kuna + PDV te će ih izvesti splitska tvrtka Spegra d.o.o. Rok za dovršetak radova je osam mjeseci od početka, što znači da bi sanacija trebala biti gotova do lipnja sljedeće godine te bi most trebao biti u funkciji prije početka glavnog dijela turističke sezone.

Potreba za obnovom mosta koji je star gotovo šest desetljeća prvenstveno je sigurnosna i funkcionalna. Konstrukcija će biti ojačana, s novim dijelovima i instalacijama prema najmodernijim građevinskim standardima. Svi elementi, uključujući ogradu, rasvjetu i semafore, bit će novopostavljeni.

- Ovaj projekt je nužan prvenstveno radi sigurnosti prometa vozila i pješaka, a sekundarno i estetski jer njegova vizura već neko vrijeme ne dolikuje biti naslonjena na UNESCO-m zaštićenu gradsku jezgru. Ovo je bitan projekt za Trogir i zato veliko hvala Hrvatskim cestama što kontinuirano ulažu u naš grad i želim sreću izvođaču da uspije u zadanim rokovima privesti radove kraju. Građane pozivam na strpljenje. Svi ćemo biti neko vrijeme inkomodirani, ali privremeni brod i autobusne linije bit će alternativa za vrijeme sanacije. Osluškivat ćemo potrebe građana i zajedno s HC-om donositi prilagodbe prijevoza u hodu“ rekao je ranije gradonačelnik Ante Bilić.

item - id = 1138450
related id = 0 -> 1138226
related id = 1 -> 1136068
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 22:31