StoryEditorOCM
ObalaNESPOJIVO

Rošade u dalmatinskom gradu; SDP-ova vijećnica javila se na natječaj i postala pročelnica, evo što sada mora napraviti

29. ožujka 2024. - 21:37

Početkom veljače Grad Makarska raspisao je javne natječaje za imenovanje troje pročelnika i jednog revizora na neodređeno vrijeme.

Tako se ‘’tražio’’ pročelnik Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti, financije, proračun i naplatu potraživanja te Odjela za razvoj Grada kao i revizor.

Nakon što je bivša pročelnica Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti prešla na radno mjesto u Glazbenu školu, ovaj Odjel dobio je novu pročelnicu - Marinu Puharić, inače SDP-ovu vijećnicu koja je još zaposlena u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce na mjestu referenta za financijske i računovodstvene poslove.

Kako su nam kazali iz Grada, za radno mjesto pročelnika Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti, jedino je jedna pristigla prijava bila pravovaljana i to Marine Puharić. Obzirom na činjenicu da je Puharić i gradska vijećnica, njezina dužnost je nespojiva s novim radnim mjestom pa će i Gradsko vijeće Grada Makarska doživjeti izmjene u vidu novog vijećnika SDP-a.

- Marina Puharić s radom na mjestu pročelnice Odjela započinje 1. travnja. Njezina zamjena u Gradskom vijeću će biti predstavljena zainteresiranoj javnosti na sljedećoj sjednici - kazali su nam iz Grada.

Lovreta se nije javio

Inače, na SDP-ovoj listi na prošlim lokalnim izborima Puharić se nalazila na četvrtom mjestu, a sljedeće mjesto je rezervirano ili za Matu Leticu ili Kristinu Katić Brkulj pa nam ostaje za vidjeti tko će od ovo dvoje stranačkih pripadnika zamijeniti Marinu Puharić u Vijeću.

Nadalje, iz Grada stiže još jedno iznenađenje, a to je Matko Lovreta, još aktualni privremeni pročelnik Odjela za razvoj Grada, a koji se uopće nije prijavio za ‘’svoje’’ mjesto.

- Po pitanju Upravnog odjela za opće poslove i imovinu Grada te Upravnog odjela za razvoj Grada, u komunikaciji s nadležnim institucijama, a nakon što se nitko nije prijavio na natječaj za pročelnika odjela za razvoj Grada, razgovaramo o daljnjim koracima o čemu ćemo uskoro obavijestiti javnost - kazuju iz Grada.

Za mjesto pročelnice Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja pristigla je jedna prijava, ona privremene pročelnice Ivane Kraljević Radalj koja i ostaje pročelnica. Za mjesto unutarnjeg revizora pristigla je također jedna pravovaljana prijava, aktualne voditeljice Ureda za unutarnju reviziju Mirne Kostanić Antunović koja također ostaje na mjestu pročelnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:35