StoryEditorOCM
ObalaCIRKUS KOD OMIŠA

Stariji Dalmatinac svojim ponašanjem na cesti šokirao policajce: odbio je zapovijed, a u pozadini su - teški prekršaji

Piše Dalmacija SD
23. travnja 2024. - 11:09
Zagreb, 101112. Skorpikova. Zagrebacka prometna policija veceras je povodom proslave Martinja pojacano testirala vozace na alkohol i droge. Kroz kontrolnu tocku dvoje policijskih sluzbenika iz 2. policijske postaje u Luckom, smjestenih tijekom akcije u Skorpikovoj ulici, izmedju 23 sata i ponoci proslo je u postotku nevjerojatno mnogo trijeznih - vozacica. No jedan od zaustavljenih vozaca imao je 2 promila alkohola u krvi, te je odvezen na trijeznjenje.Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Policajci su u Zakučcu kod Omiša zaustavili automobil kojim je upravljao 63-godišnjak, a nakon kontrole utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Ponuđeni test na prisutnost alkohola u organizmu je - odbio.

- Spomenuti 63-godišnjak je isključen iz prometa, doveden je u službene prostorije policije i zadržan sukladno odredbama Prekršajnog zakona. Protiv muškarca slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja - upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja, odbijanja testiranja na prisutnost alkohola i da kod sebe nije imao vozačku dozvolu - sve iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:10