StoryEditorOCM
ObalaIDE MU POVIJEST

Vlasnik auta ‘međunarodnih‘ NDH oznaka bahati se na cesti, pogledajte kako ‘majstor‘ vozi u ‘Mussolinijevoj Dalmaciji‘

Piše Zadarski.hr
6. srpnja 2023. - 08:05

Prestigao je čitavu kolonu na semaforu u zadarskim Žmirićima, demonstrativno stao ispred prvog vozila dok je u koloni s ostalima čekalo zeleni signal na semaforu, a onda je postalo jasno i zašto.

Valjda da bi svi dobro vidjeli "međunarodnu oznaku" kvislinške hitlerovsko-musolinijevske tvorevine zvane NDH koju su za vrijeme Drugog svjetskog rata pod vodstvom notornog Ante Pavelića priznale samo Sile osovine dok ih sve skupa nisu isprašili antifašisti, a koja je, uzgred budi rečeno, sramotnim Rimskim ugovorima predala talijanskim okupatorima "za kikiriki" uz Zadar i cijelu Dalmaciju do istočne granice Splita,nakon čega su Dalmatincima čak postavili za vladara i svoga kralja, izvjesnog Aimonea Savojskog, s ambicionim imenom Tomislav II., koji je trajao koliko i lanjski snijeg...

image

NDH oznake

čitatelj/Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Vjerojatno ne znajući sve to, nakon uključenja zelenog svjetla na semaforu, vozač sportskog crvenog en-de-ha auta opalio je po gasu, kako bi svim hrvatskim građanima pokazao kako se to vozi u Mussolinijevu Zadru. Baš nas zanima što hrvatska policija učini kad vidi ovu "međunarodnu oznaku" na stražnjem dijelu vozila?

Što bi se reklo "čega se pametan stidi...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:54