stdClass Object ( [id] => 1147163 [title] => Za Vinka od Segeta, čovjeka koji ne daje izjave ‘ni Glasu koncila‘, na Markovu trgu više neće biti mjesta! Sinu je dao koncesiju za kakvu nikad nitko nije čuo, a evo i ostalih afera s kojima se proslavio [alias] => za-vinka-od-segeta-covjeka-koji-ne-daje-izjave-ni-glasu-koncila-na-markovu-trgu-vise-nece-biti-mjesta-sinu-je-dao-koncesiju-za-koju-nikad-nitko-nije-cuo-a-evo-i-ostalih-afera-s-kojima-se-proslavio [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Priča o koncesiji za ispust oborinskih voda u Segetu razveselila je Hrvatsku. Poglavito razgovor s općinskim načelnikom. No, stanovnicima Segeta i nije baš do smijeha.

- Jedva čekam dan kad ću s ponosom moći reći odakle sam, a ne kao sada kad moram u društvu šutjeti da mi se ljudi ne bi rugali - kaže nam Luka Jadrić.

Mladić je to kojega smo upoznali u našem jučerašnjem članku. Luka je, naime, bio jedan od sugovornika u priči o ispustu oborinskih voda koji je za koncesionara dobio sina saborskog zastupnika HDZ-a iako nitko nikad, čak i u zemlji u kojoj su svakojaka čuda moguća, nije čuo za koncesiju takve vrste.

Luku Jadrića smo zvali kao vijećnika s Nezavisne liste "Vrime" koja je čvrsto odlučila dokinuti dugogodišnji vladavinu HDZ-a u Segetu. Svibanjski izbori poslužili su im kao pismo namjere, osvojili su četiri od trinaest mandata te pokazali potencijal koji će, uvjereni su, kapitalizirati za četiri godine.

- Naša kampanja za iduće lokalne izbore je već počela, nemamo namjeru sjediti skrštenih ruku u Vijeću, nego vladajućima stalno puhati za vratom, smetati im i živcirati ih, pokazati im da im se bliži kraj - govori Jadrić.

Svjestan je da njegovu ekipu ne čeka lagan posao, jer mnogi su u političkom glođanju s Vinkom Zulimom polomili zube. A Vinko Zulim, otac prvog koncesionara u povijesti hrvatskih oborinskih ispusta, danas je možda jači no ikad. Nije, istina, više općinski načelnik, nakon nevjerojatnih sedam mandata (1993. - 2021.) pečat više nije u njegovu sefu, no iz fotelje parlamentarnog emisara s lakoćom kontrolira odanost svoga nasljednika. Uostalom, taj čovjek, a ime mu je Ivo Sorić i bio je glavna zvijezda našeg jučerašnjeg teksta, njegov je dugogodišnji pobočnik, desna ruka i najpovjerljiviji suradnik.

- Nemojmo se lagati, u Segetu se i danas za sve pita Vinka Zulima, a Ivo Sorić je tu samo marioneta - tvrdi Luka Jadrić.

Kad je Zulim osvanuo na listi Hrvatske demokratske zajednice za posljednje nacionalne izbore, i u samoj stranci je to izazvalo nemalo iznenađenje. Mnogi dalmatinski HDZ-ovci bili su konsternirani. Jedan od njih, koji Zulima jako dobro poznaje, kaže nam kako se lista krojila i mijenjala doslovno preko noći i kako su i sukno i škare bili u rukama Ante Sanadera, prvog čovjeka HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Ni Andrej Plenković tu ništa nije mogao.

- I danas mi je neshvatljivo da je Andrej amenovao tu listu, da je unatoč tome što se istinski trudio i trudi mijenjati lice stranke omogućio da u Sabor uđe lik poput Zulima. Očito nije želio stvarati nervozu u izbornoj jedinici koju nikad nismo izgubili pa je popustio Sanaderu - govori nam ovaj HDZ-ovac.

Već prva sjednica novog saziva pokazala je na što naš sugovornik misli kad kaže "lik poput Zulima". U stanci zasjedanja segetski je šerif verbalno napao zastupnicu Radničke fronte Katarinu Peović urlajući u saborskom kafiću da su joj preci bili koljači. Kako svi pokušaji nazočnih zastupnika da ga urazume nisu urodili plodom, tako su ga kolege iz HDZ-a bili prisiljeni doslovno izvući iz kafića. Od tada, a prošlo je već više od godinu dana, Zulim, koliko je poznato, u Saboru nije progovorio.

- Zabranio mu je Plenković. Točnije, poručio je njegovu mentoru Sanaderu da ga ušutka, čak je zaprijetio da će ga izbaciti iz Sabora u slučaju novog incidenta - kaže nam ovaj dobro upućeni HDZ-ovac.

No, Zulimu možda ni šutnja neće pomoći jer bi se uskoro vrlo lako bez funkcije mogao vratiti u Seget. Luka Brčić, donedavni splitsko-dalmatinski dožupan, umjesto kojega je Zulim i osvanuo u Saboru, razmišlja, kako čujemo, o aktiviranju svog mandata, a to znači da za Vinka od Segeta na Markovu trgu više neće biti mjesta.

Zulim je u javnosti odavno poznat kao "kontroverzan" čovjek. Tako su ga opisivali novinari u nedostatku prave riječi za načelnika kojemu niti jedna afera nije mogla nauditi. A bilo ih je.

Uoči posljednjih lokalnih izbora, iako nije bio formalni kandidat, Zulim je građanima dijelio uskrsnice. Osobno i u gotovini, 500 kuna po glavi, uz potpis na paragon bloku. Na novinarsko pitanje zašto uskrsnice ne uplaćuje na račune građana, odgovorio je tako što nije odgovorio. Baš kao i uvijek.

- Izjave ne dajem ni novinarima Glasa Koncila. Imam puno presuda protiv medija, sve sam dao u humanitarne svrhe - kazao je Zulim.

Darivanje uoči izbora, inače, Zulimov je stari modus operandi. Znao je on tako obilaziti kuće i biračima nositi sitnice poput kave i kutije keksa, bakalara, ali i 200 kuna u gotovini. I svaki put bi upalilo. Prvi krug je uvijek bio njegov.

Nije mu naudilo ni kad je onomad otkriveno da Općina Seget za reprezentaciju troši goleme količine novca. U jednoj godini bi se popilo i pojelo i do 300.000 kuna i opet bi ostalo dovoljno za divku i domaćicu. Ni kad su priče o prijetnjama i zastrašivanjima izlazile, nije mu odmoglo. S lakoćom ih je amortizirao: Novinari lažu, idemo dalje.

Zulim je rođen 1954. godine u Trogiru, u Splitu je završio Srednju tehničku školu, dok je fakultetsku diplomu stekao 1997. godine - prema službenoj stranici Sabora RH u Splitu, a prema Wikipediji u Mostaru.

U razdoblju od 1994. do 1996. bio je predsjednik uprave Nogometnog kluba Trogir, uveo je obveznu molitvu prije svake utakmice, bio je član i Izvršnog odbora Nogometnog saveza SD županije, a jedno vrijeme bio je član i Hajdukove skupštine. Neuspješno se bio kandidirao i za člana Hajdukova Nadzornog odbora.

Pripadnik je MUP-a RH prije i tijekom Domovinskog rata, hrvatski branitelj te 20-postotni invalid Domovinskog rata, koji je dosad uspješno odbio sve insinuacije da je riječ o lažnom invaliditetu i lažiranom ratnom putu.

Poznato je i Zulimovo prijateljstvo s Josipom Manolićem kojega je bio proglasio i počasnim građaninom Segeta, da bi mu tu titulu oduzeo nakon što se ovaj razišao s Franjom Tuđmanom i istupio iz HDZ-a. Da pristaje na razgovore s novinarima, pitali bismo ga i o korijenima tog prijateljstva, poglavito što je Segećanima dobro znano da Vinko Zulim, opterećen teškim bremenom obiteljske povijesti, ne podnosi nikoga tko je do devedesetih "navijao za Jugoslaviju i partizane". A u njegovim očima, takvi su većina. I samo takvi "šire laži o njemu i njegovoj obitelji". Poput one da je općinski komunalni redar svaki dan na račun Općine sina mu Marina vodio na treninge u Split. I vraćao ga. Činjenica da je o toj raboti javno progovorio upravo dotični komunalni redar nije bila bitna. Nikome, pa ni USKOK-u.

- Istina je da sam deset godina, po naredbi šefa, dakle Vinka Zulima, svako jutro, od ponedjeljka do petka, vozio maloga u Hajduka. I to službenim autom Općine. Ono što je šef naredio, moralo se izvršavati. Dan prije bi mi se naredilo, sutra dođi u taj i taj sat, i tako godinama. Dakle, umjesto poslova komunalnog redara, ja sam radio kao vozač Zulimova sina i za to dobivao plaću. Maloga sam morao i čekati da završi trening i onda ga vratiti kući. Vozio sam ja i Vinkovu ženu i drugu dicu kod privatnih doktora, isto na teret Općine - otkrio je Ivica Marjanica.

A USKOK je otkriće odbacio jer je Vinko Zulim rekao da to nije istina.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vinku Zulimu možda ni saborska šutnja neće pomoći jer bi se uskoro vrlo lako bez funkcije mogao vratiti u Seget. Luka Brčić, donedavni splitsko-dalmatinski dožupan, umjesto kojega je Zulim i osvanuo u Saboru, razmišlja, kako čujemo, o aktiviranju svog mandata... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SKICA ZA PORTRET [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Vinku Zulimu možda ni saborska šutnja neće pomoći jer bi se uskoro vrlo lako bez funkcije mogao vratiti u Seget. Luka Brčić, donedavni splitsko-dalmatinski dožupan, umjesto kojega je Zulim i osvanuo u Saboru, razmišlja, kako čujemo, o aktiviranju svog mandata... SKICA ZA PORTRET 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-11-29 13:25:01 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-11-30 09:30:15 [modified_by] => 3226 [publish_up] => 2021-11-29 22:09:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 160 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/11\/29\/20168766.png","\/images\/slike\/2021\/11\/29\/20166556.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/29\/20166816.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/29\/15968192.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vinko Zulim, Sabor RH\/ Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x720","hd_20168766_1920.png":"1920x1080","k_20168766_1280.png":"1280x1280","k_20168766_1024.png":"1024x1024","k_20168766_640.png":"640x640","k_20168766_480.png":"480x480","k_20168766_340.png":"340x340","k_20168766_220.png":"220x220","o_20168766_1280.png":"1280x720","o_20168766_1024.png":"1024x576","o_20168766_640.png":"640x360","o_20168766_480.png":"480x270","o_20168766_340.png":"340x191","o_20168766_220.png":"220x123","h_20168766_1280.png":"1280x854","h_20168766_1024.png":"1024x683","h_20168766_640.png":"640x427","h_20168766_480.png":"480x320","h_20168766_340.png":"340x227","h_20168766_220.png":"220x147","pp_20168766_1280.png":"1006x1280","pp_20168766_1024.png":"805x1024","pp_20168766_640.png":"503x640","pp_20168766_480.png":"377x480","pp_20168766_340.png":"267x340","pp_20168766_220.png":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20166556_1920.jpg":"1920x1080","k_20166556_1280.jpg":"1280x1280","k_20166556_1024.jpg":"1024x1024","k_20166556_640.jpg":"640x640","k_20166556_480.jpg":"480x480","k_20166556_340.jpg":"340x340","k_20166556_220.jpg":"220x220","o_20166556_1280.jpg":"1280x853","o_20166556_1024.jpg":"1024x682","o_20166556_640.jpg":"640x426","o_20166556_480.jpg":"480x320","o_20166556_340.jpg":"340x226","o_20166556_220.jpg":"220x146","h_20166556_1280.jpg":"1280x854","h_20166556_1024.jpg":"1024x683","h_20166556_640.jpg":"640x427","h_20166556_480.jpg":"480x320","h_20166556_340.jpg":"340x227","h_20166556_220.jpg":"220x147","pp_20166556_1280.jpg":"1006x1280","pp_20166556_1024.jpg":"805x1024","pp_20166556_640.jpg":"503x640","pp_20166556_480.jpg":"377x480","pp_20166556_340.jpg":"267x340","pp_20166556_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_20166816_1920.jpg":"1920x1080","k_20166816_1280.jpg":"1280x1280","k_20166816_1024.jpg":"1024x1024","k_20166816_640.jpg":"640x640","k_20166816_480.jpg":"480x480","k_20166816_340.jpg":"340x340","k_20166816_220.jpg":"220x220","o_20166816_1280.jpg":"1280x852","o_20166816_1024.jpg":"1024x681","o_20166816_640.jpg":"640x426","o_20166816_480.jpg":"480x319","o_20166816_340.jpg":"340x226","o_20166816_220.jpg":"220x146","h_20166816_1280.jpg":"1280x854","h_20166816_1024.jpg":"1024x683","h_20166816_640.jpg":"640x427","h_20166816_480.jpg":"480x320","h_20166816_340.jpg":"340x227","h_20166816_220.jpg":"220x147","pp_20166816_1280.jpg":"1006x1280","pp_20166816_1024.jpg":"805x1024","pp_20166816_640.jpg":"503x640","pp_20166816_480.jpg":"377x480","pp_20166816_340.jpg":"267x340","pp_20166816_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1223","hd_15968192_1920.jpg":"1920x1080","k_15968192_1280.jpg":"1280x1280","k_15968192_1024.jpg":"1024x1024","k_15968192_640.jpg":"640x640","k_15968192_480.jpg":"480x480","k_15968192_340.jpg":"340x340","k_15968192_220.jpg":"220x220","o_15968192_1280.jpg":"1280x815","o_15968192_1024.jpg":"1024x652","o_15968192_640.jpg":"640x407","o_15968192_480.jpg":"480x305","o_15968192_340.jpg":"340x216","o_15968192_220.jpg":"220x140","h_15968192_1280.jpg":"1280x854","h_15968192_1024.jpg":"1024x683","h_15968192_640.jpg":"640x427","h_15968192_480.jpg":"480x320","h_15968192_340.jpg":"340x227","h_15968192_220.jpg":"220x147","pp_15968192_1280.jpg":"1006x1280","pp_15968192_1024.jpg":"805x1024","pp_15968192_640.jpg":"503x640","pp_15968192_480.jpg":"377x480","pp_15968192_340.jpg":"267x340","pp_15968192_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8025471 Threads: 3 Questions: 1664345432 Slow queries: 4951654 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112105394 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/za-vinka-od-segeta-covjeka-koji-ne-daje-izjave-ni-glasu-koncila-na-markovu-trgu-vise-nece-biti-mjesta-sinu-je-dao-koncesiju-za-koju-nikad-nitko-nije-cuo-a-evo-i-ostalih-afera-s-kojima-se-proslavio-1147163 [printLink] => /dalmacija/obala/za-vinka-od-segeta-covjeka-koji-ne-daje-izjave-ni-glasu-koncila-na-markovu-trgu-vise-nece-biti-mjesta-sinu-je-dao-koncesiju-za-koju-nikad-nitko-nije-cuo-a-evo-i-ostalih-afera-s-kojima-se-proslavio-1147163?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 272687 [name] => Vinko Zulim [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vinko-zulim [link] => /tag/vinko-zulim ) [1] => stdClass Object ( [id] => 91261 [name] => Seget [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => seget [link] => /tag/seget ) [2] => stdClass Object ( [id] => 658195 [name] => luka jadrić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-29 23:09:36 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-jadric [link] => /tag/luka-jadric ) [3] => stdClass Object ( [id] => 471967 [name] => Luka Brčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-brcic [link] => /tag/luka-brcic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vinku Zulimu možda ni saborska šutnja neće pomoći jer bi se uskoro vrlo lako bez funkcije mogao vratiti u Seget. Luka Brčić, donedavni splitsko-dalmatinski dožupan, umjesto kojega je Zulim i osvanuo u Saboru, razmišlja, kako čujemo, o aktiviranju svog mandata... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SKICA ZA PORTRET [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Za Vinka od Segeta, čovjeka koji ne daje izjave ‘ni Glasu koncila‘, na Markovu trgu više neće biti mjesta! Sinu je dao koncesiju za kakvu nikad nitko nije čuo, a evo i ostalih afera s kojima se proslavio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/29/20168766.png [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vinko Zulim, Sabor RH/ Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/29/20168766.png [title] => Vinko Zulim, Sabor RH/ Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/29/20166556.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/29/20166816.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/29/15968192.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Priča o koncesiji za ispust oborinskih voda u Segetu razveselila je Hrvatsku. Poglavito razgovor s općinskim načelnikom. No, stanovnicima Segeta i nije baš do smijeha.

- Jedva čekam dan kad ću s ponosom moći reći odakle sam, a ne kao sada kad moram u društvu šutjeti da mi se ljudi ne bi rugali - kaže nam Luka Jadrić.

Mladić je to kojega smo upoznali u našem jučerašnjem članku. Luka je, naime, bio jedan od sugovornika u priči o ispustu oborinskih voda koji je za koncesionara dobio sina saborskog zastupnika HDZ-a iako nitko nikad, čak i u zemlji u kojoj su svakojaka čuda moguća, nije čuo za koncesiju takve vrste.

Luku Jadrića smo zvali kao vijećnika s Nezavisne liste "Vrime" koja je čvrsto odlučila dokinuti dugogodišnji vladavinu HDZ-a u Segetu. Svibanjski izbori poslužili su im kao pismo namjere, osvojili su četiri od trinaest mandata te pokazali potencijal koji će, uvjereni su, kapitalizirati za četiri godine.

- Naša kampanja za iduće lokalne izbore je već počela, nemamo namjeru sjediti skrštenih ruku u Vijeću, nego vladajućima stalno puhati za vratom, smetati im i živcirati ih, pokazati im da im se bliži kraj - govori Jadrić.

Svjestan je da njegovu ekipu ne čeka lagan posao, jer mnogi su u političkom glođanju s Vinkom Zulimom polomili zube. A Vinko Zulim, otac prvog koncesionara u povijesti hrvatskih oborinskih ispusta, danas je možda jači no ikad. Nije, istina, više općinski načelnik, nakon nevjerojatnih sedam mandata (1993. - 2021.) pečat više nije u njegovu sefu, no iz fotelje parlamentarnog emisara s lakoćom kontrolira odanost svoga nasljednika. Uostalom, taj čovjek, a ime mu je Ivo Sorić i bio je glavna zvijezda našeg jučerašnjeg teksta, njegov je dugogodišnji pobočnik, desna ruka i najpovjerljiviji suradnik.

- Nemojmo se lagati, u Segetu se i danas za sve pita Vinka Zulima, a Ivo Sorić je tu samo marioneta - tvrdi Luka Jadrić.

Kad je Zulim osvanuo na listi Hrvatske demokratske zajednice za posljednje nacionalne izbore, i u samoj stranci je to izazvalo nemalo iznenađenje. Mnogi dalmatinski HDZ-ovci bili su konsternirani. Jedan od njih, koji Zulima jako dobro poznaje, kaže nam kako se lista krojila i mijenjala doslovno preko noći i kako su i sukno i škare bili u rukama Ante Sanadera, prvog čovjeka HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Ni Andrej Plenković tu ništa nije mogao.

- I danas mi je neshvatljivo da je Andrej amenovao tu listu, da je unatoč tome što se istinski trudio i trudi mijenjati lice stranke omogućio da u Sabor uđe lik poput Zulima. Očito nije želio stvarati nervozu u izbornoj jedinici koju nikad nismo izgubili pa je popustio Sanaderu - govori nam ovaj HDZ-ovac.

Već prva sjednica novog saziva pokazala je na što naš sugovornik misli kad kaže "lik poput Zulima". U stanci zasjedanja segetski je šerif verbalno napao zastupnicu Radničke fronte Katarinu Peović urlajući u saborskom kafiću da su joj preci bili koljači. Kako svi pokušaji nazočnih zastupnika da ga urazume nisu urodili plodom, tako su ga kolege iz HDZ-a bili prisiljeni doslovno izvući iz kafića. Od tada, a prošlo je već više od godinu dana, Zulim, koliko je poznato, u Saboru nije progovorio.

- Zabranio mu je Plenković. Točnije, poručio je njegovu mentoru Sanaderu da ga ušutka, čak je zaprijetio da će ga izbaciti iz Sabora u slučaju novog incidenta - kaže nam ovaj dobro upućeni HDZ-ovac.

No, Zulimu možda ni šutnja neće pomoći jer bi se uskoro vrlo lako bez funkcije mogao vratiti u Seget. Luka Brčić, donedavni splitsko-dalmatinski dožupan, umjesto kojega je Zulim i osvanuo u Saboru, razmišlja, kako čujemo, o aktiviranju svog mandata, a to znači da za Vinka od Segeta na Markovu trgu više neće biti mjesta.

Zulim je u javnosti odavno poznat kao "kontroverzan" čovjek. Tako su ga opisivali novinari u nedostatku prave riječi za načelnika kojemu niti jedna afera nije mogla nauditi. A bilo ih je.

Uoči posljednjih lokalnih izbora, iako nije bio formalni kandidat, Zulim je građanima dijelio uskrsnice. Osobno i u gotovini, 500 kuna po glavi, uz potpis na paragon bloku. Na novinarsko pitanje zašto uskrsnice ne uplaćuje na račune građana, odgovorio je tako što nije odgovorio. Baš kao i uvijek.

- Izjave ne dajem ni novinarima Glasa Koncila. Imam puno presuda protiv medija, sve sam dao u humanitarne svrhe - kazao je Zulim.

Darivanje uoči izbora, inače, Zulimov je stari modus operandi. Znao je on tako obilaziti kuće i biračima nositi sitnice poput kave i kutije keksa, bakalara, ali i 200 kuna u gotovini. I svaki put bi upalilo. Prvi krug je uvijek bio njegov.

Nije mu naudilo ni kad je onomad otkriveno da Općina Seget za reprezentaciju troši goleme količine novca. U jednoj godini bi se popilo i pojelo i do 300.000 kuna i opet bi ostalo dovoljno za divku i domaćicu. Ni kad su priče o prijetnjama i zastrašivanjima izlazile, nije mu odmoglo. S lakoćom ih je amortizirao: Novinari lažu, idemo dalje.

Zulim je rođen 1954. godine u Trogiru, u Splitu je završio Srednju tehničku školu, dok je fakultetsku diplomu stekao 1997. godine - prema službenoj stranici Sabora RH u Splitu, a prema Wikipediji u Mostaru.

U razdoblju od 1994. do 1996. bio je predsjednik uprave Nogometnog kluba Trogir, uveo je obveznu molitvu prije svake utakmice, bio je član i Izvršnog odbora Nogometnog saveza SD županije, a jedno vrijeme bio je član i Hajdukove skupštine. Neuspješno se bio kandidirao i za člana Hajdukova Nadzornog odbora.

Pripadnik je MUP-a RH prije i tijekom Domovinskog rata, hrvatski branitelj te 20-postotni invalid Domovinskog rata, koji je dosad uspješno odbio sve insinuacije da je riječ o lažnom invaliditetu i lažiranom ratnom putu.

Poznato je i Zulimovo prijateljstvo s Josipom Manolićem kojega je bio proglasio i počasnim građaninom Segeta, da bi mu tu titulu oduzeo nakon što se ovaj razišao s Franjom Tuđmanom i istupio iz HDZ-a. Da pristaje na razgovore s novinarima, pitali bismo ga i o korijenima tog prijateljstva, poglavito što je Segećanima dobro znano da Vinko Zulim, opterećen teškim bremenom obiteljske povijesti, ne podnosi nikoga tko je do devedesetih "navijao za Jugoslaviju i partizane". A u njegovim očima, takvi su većina. I samo takvi "šire laži o njemu i njegovoj obitelji". Poput one da je općinski komunalni redar svaki dan na račun Općine sina mu Marina vodio na treninge u Split. I vraćao ga. Činjenica da je o toj raboti javno progovorio upravo dotični komunalni redar nije bila bitna. Nikome, pa ni USKOK-u.

- Istina je da sam deset godina, po naredbi šefa, dakle Vinka Zulima, svako jutro, od ponedjeljka do petka, vozio maloga u Hajduka. I to službenim autom Općine. Ono što je šef naredio, moralo se izvršavati. Dan prije bi mi se naredilo, sutra dođi u taj i taj sat, i tako godinama. Dakle, umjesto poslova komunalnog redara, ja sam radio kao vozač Zulimova sina i za to dobivao plaću. Maloga sam morao i čekati da završi trening i onda ga vratiti kući. Vozio sam ja i Vinkovu ženu i drugu dicu kod privatnih doktora, isto na teret Općine - otkrio je Ivica Marjanica.

A USKOK je otkriće odbacio jer je Vinko Zulim rekao da to nije istina.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vinko Zulim, Sabor RH/ Cropix Goran Mehkek/Cropix Goran Mehkek/Cropix Božidar Vukičević/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/za-vinka-od-segeta-covjeka-koji-ne-daje-izjave-ni-glasu-koncila-na-markovu-trgu-vise-nece-biti-mjesta-sinu-je-dao-koncesiju-za-koju-nikad-nitko-nije-cuo-a-evo-i-ostalih-afera-s-kojima-se-proslavio-1147163 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=663033bdbe9c797188b942371d71c2f61776db71 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Za+Vinka+od+Segeta%2C+%C4%8Dovjeka+koji+ne+daje+izjave+%E2%80%98ni+Glasu+koncila%E2%80%98%2C+na+Markovu+trgu+vi%C5%A1e+ne%C4%87e+biti+mjesta%21+Sinu+je+dao+koncesiju+za+kakvu+nikad+nitko+nije+%C4%8Duo%2C+a+evo+i+ostalih+afera+s+kojima+se+proslavio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fza-vinka-od-segeta-covjeka-koji-ne-daje-izjave-ni-glasu-koncila-na-markovu-trgu-vise-nece-biti-mjesta-sinu-je-dao-koncesiju-za-koju-nikad-nitko-nije-cuo-a-evo-i-ostalih-afera-s-kojima-se-proslavio-1147163 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fza-vinka-od-segeta-covjeka-koji-ne-daje-izjave-ni-glasu-koncila-na-markovu-trgu-vise-nece-biti-mjesta-sinu-je-dao-koncesiju-za-koju-nikad-nitko-nije-cuo-a-evo-i-ostalih-afera-s-kojima-se-proslavio-1147163 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vinku Zulimu možda ni saborska šutnja neće pomoći jer bi se uskoro vrlo lako bez funkcije mogao vratiti u Seget. Luka Brčić, donedavni splitsko-dalmatinski dožupan, umjesto kojega je Zulim i osvanuo u Saboru, razmišlja, kako čujemo, o aktiviranju svog mandata... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SKICA ZA PORTRET [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ObalaSKICA ZA PORTRET

Za Vinka od Segeta, čovjeka koji ne daje izjave ‘ni Glasu koncila‘, na Markovu trgu više neće biti mjesta! Sinu je dao koncesiju za kakvu nikad nitko nije čuo, a evo i ostalih afera s kojima se proslavio

29. studenog 2021. - 23:09

Priča o koncesiji za ispust oborinskih voda u Segetu razveselila je Hrvatsku. Poglavito razgovor s općinskim načelnikom. No, stanovnicima Segeta i nije baš do smijeha.

- Jedva čekam dan kad ću s ponosom moći reći odakle sam, a ne kao sada kad moram u društvu šutjeti da mi se ljudi ne bi rugali - kaže nam Luka Jadrić.

Mladić je to kojega smo upoznali u našem jučerašnjem članku. Luka je, naime, bio jedan od sugovornika u priči o ispustu oborinskih voda koji je za koncesionara dobio sina saborskog zastupnika HDZ-a iako nitko nikad, čak i u zemlji u kojoj su svakojaka čuda moguća, nije čuo za koncesiju takve vrste.

Luku Jadrića smo zvali kao vijećnika s Nezavisne liste "Vrime" koja je čvrsto odlučila dokinuti dugogodišnji vladavinu HDZ-a u Segetu. Svibanjski izbori posluž...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 07:08