StoryEditorOCM
Dalmacijasve manje nade za imotsku tvornicu trikotaže

OČEKIVANO ‘Trimot’ zaronio i u drugi stečaj

Piše PSD.
11. studenog 2011. - 14:03
Kako je bilo i najavljeno od Hrvatske udruge sindikata, koja je bila posrednik između imotske tvornice trikotaže “Trimot” i većinskog vlasnika, oko isplate zaostalih plaća za 150 radnika, ova tvrtka će po drugi put u stečaj.

Porezna uprava zatražila je od Državnog odvjetništva u Splitu da preko Trgovačkog suda zatraži postupak otvaranja stečaja.

Radnicima je prije mjesec dana i Tomislav Boban, ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom, najavio taj scenarij, te pred radnicima izjavio da ne gaji mnogo nade da će se iz drugog stečaja “Trimot” izvući i nastaviti s proizvodnjom, s obzirom na činjenicu da su troškovi enormno narasli, a i situacija s tekstilnom industrijom u Hrvatskoj nije baš ružičasta.

Prvi stečaj trajao je punih pet godina i nije postavio “Trimot” na zdrave noge. Dugovi su se svakim danom gomilali sve više, tako da je tvornica od rujna prošle godine zatvorena, a radnicima su do sada isplaćene sve zaostale plaće.

Prema zakonu, oni bi trebali primiti još tri plaće u stečajnom postupku, a njihova daljnja sudbina je uistinu neizvjesna.

- Znamo za postupak uvođenja drugog stečaja, no i pored toga mislimo da je sudbina 150 ljudi važnija od bilo čega i mi ćemo se kao sindikat boriti do kraja da se “Trimot” izvuče i nastavi proizvodnju.

Za to imamo kvalitetne ljude te potencijalne kupce naših proizvoda. Nećemo dati da se 50 godina duga tradicija uspješnog poslovanja naše tvornice tako jednostavno ukine - riječi su sindikalne povjerenice u “Trimotu” Vinke Šamije.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 16:00