StoryEditorOCM
OtociSrcem kroz planine

Bračanin Ranko Dragičević napisao knjigu o prehodanoj Via Adriatici na koju se uputio s prijateljem zbog Bračkih pupoljaka

Piše Merien Ilić
14. siječnja 2022. - 19:38

Ove subote u kongresnoj sali Svpetrvs Waterman forum u Supetru održat će se promocija knjige "Srcem kroz planine", bračkog planinara Ranka Dragičevića koji je s prijateljem Danielom Lončarom prehodao čitavu rutu Via Adriatice, u sklopu humanitarne akcije "1100 kilometara za 1100 terapija".

Momci su prehodali cijelu obalu Jadranskog mora, odnosno sve planine i brda od rta Kamenjak do Prevlake i pritom prikupili 169.800 kuna čime su osigurali 1.700 besplatnih terapija za djecu s teškoćama u razvoju na otoku Braču.

- Knjigu sam počeo pisati par mjeseci nakon povratka s Via Adriatice te marljivo slagao svoja sjećanja i utiske u cjelinu. Na tom putu naletio sam na dobre i plemenite ljude koji su zaslužni za završetak ovog projekta. Dio od prodaje knjiga odlazi Bračkim pupoljcima, za bolju budućnost naših malih suotočana zbog kojih smo i krenuli na put. Knjiga predstavlja pisani dokaz o plemenitoj akciji te se nadam da će i budućim generacijama služiti kao putokaz ka većoj empatiji prema onima koji su tu, a često su nevidljivi - rekao je Ranko koji će na promociji kroz PowerPoint prezentaciju dočarati atmosferu s planinarenja u sklopu akcije 1100 kilometara kroz 1100 terapija u kojoj će naglasak staviti na ljude koje su on i Daniel upoznali na svom putu. Dodatak promociji knjige je izložba fotografija nastala na relaciji Via Adriatica.

Nazočni će u subotu imati priliku pogledati i kratak film podrške kojeg su za Ranka snimili prijatelji i poznanici prije nego se uputio na planinarsku rutu od rta Kamenjak u Istri do rta Oštro. Kao gosti najavljeni su Darko Gavrić, pročelnik splitskog HGSS-a, Mario Celinić, himalajac i osvajač Mount Everesta koji je napisao predgovor knjige s proslavljenim alpinistom Stipom Božićem, Mirjana Nižetić, predsjednica Bračkih pupoljaka, te gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 14:25