StoryEditorOCM
OtociMRTAV-PIJAN

Otočanin vozio gotovo u komatoznom stanju, i to u pješačkoj zoni!? Izmjerena mu je rekordna razina alkohola, evo detalja

Piše Dalmacija SD
29. travnja 2024. - 12:13

Policajci su u jelsi na otoku Hvaru iza ponoći uočili 45-godišnjaka kako upravlja vozilom u zoni zabrane upravljanja, i to u vidno alkoholiziranom stanju.

- Priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv spomenutoga građanina je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola podnesen optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok mu je zbog kršenja istog Zakona, odnosno zbog upravljanja vozilom u zoni zabrane izdan obavezni prekršajni nalog - ističu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako doznajemo, kod vozača je utvrđena koncentracija od 3,45 promila alkohola u organizmu.

Premda pojedinačni slučajevi ovise o nizu čimbenika, od dobi i općeg zdravstvenog stanja osobe, do brojnih ostalih detalja, liječnici upozporavaju na sljedeće: osoba kod koje je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 3 do 3,5 promila ne shvaća gdje se nalazi, može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja.

Kod koncentracije više od 3,5 promila, na čijem je rubu bio vozač iz ove priče, moguća pojava kome.

- Ovo stanje jednako je razini kirurške anestezije - naglašavaju medicinari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:57