StoryEditorOCM
OtociDRUŽENJE NA OTOKU

Trener Edo iz ‘Života na vagi‘ s dalmatinskim učenicima: ‘Najveći protivnik kojeg trebaš pobijediti si sam sebi‘

Piše Mirko Crnčević
19. ožujka 2024. - 18:08

Na našim otocima općenito je sve manje stanovnika, a ponegdje taj život usložnjava i slaba suradnja između otočnih mjesta, da ne kažemo svojevrsni antagonizam kojeg se itekako uočava makar za to u ovo doba i ne bi trebalo biti nekog ozbiljnog razloga.

Osnovna Petra Hektorovića iz Staroga Grada, OŠ Jelsa i OŠ Hvar su kao tri hvarske škole koje vrlo malo međusobno surađuju, odlučile promijeniti tu praksu i jednom godišnje organizirati zajedničke aktivnosti da bi se ojačao suradnički odnos i da bi se djeca na jedan način bolje povezala i upoznala.

image
Oš Hvar

- Tako će svake godine biti upriličena drugačija aktivnost, a mjesto susreta će se rotirati. Ove godine održan je ‘Otočni sportski dan‘ u Jelsi, učenici od 5. do 8. razreda su u sportskoj dvorani igrali razne igre, kao što je nogomet, rukomet, odbojka..., dok su se na vanjskom terenu između učenika nižih razreda igrale štafetne igre.

Cijeloj manifestaciji nazočio je i fitness trener, magistar kineziologije Edin Mehmedović, široj javnosti poznat kao trener u RTL emisiji "Život na vagi" u kojoj potiče ljude koji se bore s pretilošću na promjene i šalje pozitivnu poruku i priču - kazala je Nada Jeličić, ravnateljica OŠ Hvar.

image

Edin Mehmedović i Marijana Batinić u showu ‘Život na vagi‘
 

Ranko Šuvar/Cropix

Dakle, zajedničko druženje je za sve sudionike bilo doista jedno lijepo i korisno iskustvo. Ravnateljica Jeličić zahvalila je OŠ Jelsa na odličnoj oraginizaciji manifestacije, isto tako i roditeljima učenika koji su sudjelovanje omogućili organiziranim prijevozom.

A uloga "glavnog gosta" na njihovom sportskom susretu bila je u poticaju učenika na tjelesne aktivnosti što je realizirano kroz organizirani kratki fitness trening za mališe prije njihovih igara, a za učenike viših razreda nakon što su igre završile.

Popularni Edo je na kraju "Sportski dan" zaključio jednom poučnom porukom za sve sudionike, a to je "Najveći protivnik kojeg trebaš pobijediti si sam sebi. Svaki dan napravi nešto da budeš bolji nego jučer i samo nebo ti je granica".

                                                                                                                                                             

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:56