StoryEditorOCM

Pjerino doskočio zakonu: Na Hvaru radni sajamski dan na blagdan

Piše PSD.
11. lipnja 2009. - 00:40
Gradonačelnik Grada Hvara, Pjerino Bebić, u srijedu je na tragu nedavnih kritika Zakona o radu nedjeljom i blagdanima Tijelovo proglasio sajmenim danom. Dakle, hvarski poteštat je prilično lukavo doskočio spomenutom

Nikša Stipaničev / CROPIX
Zakonu pa će prodavaonice u Lucićevu gradu u četvrtak biti otvorene bez obzira što se radi o državnom blagdanu.

- Budući da je turistička sezona krenula poprilično loše i želimo našim turistima učiniti dostupnim sve što im je potrebno, sutrašnji sam dan, sukladno zakonskim ovlastima, proglasio sajmenim danom. Prema tome, na Tijelovo će male butige, štandovi i suvenirnice raditi od 9 do 24 sata, dok je velikim trgovinskim centrima dopušten rad do 14 sati, isto kao da se radi o nedjelji - kazao je Gradonačelnik.

A upravo se Bebić 6. lipnja u Hvaru susreo s Gradonačelnikom Pule, Borisom Miletićem, kad su obojica zbog učestalih prigovora trgovaca, obrtnika i gostiju, zaprijetili referendumom o radu nedjeljom i državnim praznikom. Naime, njih dvojica smatraju da Vlada RH u nedovoljnoj mjeri uvažava potrebe priobalja i otoka, te da bi propisivanje radnog vremena trebalo spustiti na razinu jedinica lokalne samouprave.

MIRKO CRNČEVIĆ / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 17:32