StoryEditorOCM
DalmacijadaN općine i blagdan nebeskog zaštitnika

Plakete i povelje najzaslužnijima za razvoj Podbablja

Piše PSD.
18. listopada 2011. - 22:34
Blagdan svetoga Luke i Dan općine Podbablje svečano je u utorak obilježen nizom svečanosti. Nakon polaganja vijenaca za sve poginule u Domovinskom ratu na spomen-križu kod crkve svetoga Luke, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podbablje kojoj su, među ostalima, nazočili saborski zastupnik Živko Nenadić, župan Ante Sanader, pripadnicima veterana Četvrte gardijske brigade i Udruge “Imotski sokolovi”, kao i predstavnici 115. brigade HV-a.

Načelnik Općine Tonći Vuksan istaknuo je da se, unatoč lošem proračunu i recesiji, radi na nizu projekata u općini.

Među njima su rekonstrukcija područne škole Kamenmost, izgradnja novih prostora za dječji vrtić, a očekuje se i pozitivno rješenje projekta prema pretpristupnim europskim fondovima za uređenje lokalnih putova.

Na sjednici su uručene plakete Općine Podbablje pripadnicima veterana Četvrte gardijske brigade, Udruge “Imotski sokolovi”, Treće imotske bojne, potom 115. brigade HV-a. Povelju je dobio i bivši župnik župe Podbablje fra Vinko Gudelj, a zahvalnicu NK “Kamen” kao jedini i vrlo uspješni športski kolektiv na prostoru općine. Veterani Četvrte gardijske i pripadnici 115. brigade HV-a uzvratili su zahvalnicama i darovima Općini Podbablje.

Nakon toga predstavljena je knjiga fra Ivana Jukića “O Tinu, Gotovcu, Twainu i religijskom fenomenu”, nakladnika “Imotske krajine”. Knjigu su predstavili sam autor te dr. fra Bruno Pezo i novinar Mladen Vuković.

U župnoj crkvi svetoga Luke održana je i svečana sveta misa koju je predvodio imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, a prije svete mise i procesija s kipom sv. Luke, zaštitnika župe.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 07:05