StoryEditorOCM
DalmacijaHUMANOST NA DJELU

Prikupljeno 130 tisuća kuna za Kovačeviće

Piše PSD.
11. rujna 2012. - 00:48

Zahvaljujući humanitarnoj akciji Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, nakon mjesec dana skupljeno je 130.000 kuna za četveročlanu obitelj Kovačević iz Rašćana pokraj Vrgorca, koja živi pod krovom od slame, na 15 kvadrata, s ognjištem, bez sanitarnog čvora.

Podsjetimo, splitski policajci odlučili su za spomenutu obitelj kupiti jednu kuću kod crkve sv. Mihovila u Rašćanima za 250.000 kuna u čiju restauraciju još treba uložiti 100.000 kuna, kako bi Kovačevići mogli imati normalan krov nad glavom. Koordinator akcije Nediljko Garac, načelnik Odjela pravnih i kadrovskih poslova u PU splitsko-dalmatinskoj, vjeruje da će Kovačevići dočekati zimu u novoj kući.

- Nedostaje nam još poprilično novca, međutim, obećali su nam još financijski pomoći Grad Vrgorac, te još nekoliko malih firma, pa vjerujem da će na kraju iznos biti znatno veći. Kovačevići će sigurno do ove zime biti u novoj kući, sklopit ćemo ugovor s obitelji koja prodaje kuću da im damo sada jedan dio novca, a drugi dio za nekoliko mjeseci. Posebno bih zahvalio mojim kolegama iz PU u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Zračnoj luci Split i tvrtki “Tromont“, MI “Braća Pivci“, kao i stotinama ljudi iz naše županije i cijele Hrvatske, koji su uplaćivali po 100 ili 200 kuna, koliko su mogli, kad su pročitali tekst o ovoj akciji u “Slobodnoj“ – kazao je Garac, koji je uz svoju kolegicu Nadu Pavlinović, djelatnicu PP Vrgorac, najzaslužniji što je akcija uopće krenula.

Grad Vrgorac već godinama pomaže socijalno ugroženim obiteljima na razne načine, pa vrgorački gradonačelnik Boris Matković ističe kako će grad pomoći i Kovačevićima.

- Prije dva mjeseca Gradsko vijeće je donijelo odluku da se pomogne toj obitelji, no nismo raspravljali s koliko novaca. Međutim, na sljedećoj sjednici vijećnici će odlučit koji će to iznos biti - istaknuo je Matković.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 01:46