StoryEditorOCM
Dalmacija59 godina od smrti

Prof. Željko Primorac na obljetnici u Vrgorcu: Ministarstvo ne mari za Tina

Piše PSD.
14. studenog 2014. - 16:35
U rodnom Vrgorcu obilježena je 59. obljetnice smrti Tina Ujevića. U organizaciji Gradskog kulturnog središta i Turističke zajednice, predstavljena je knjiga vrgoračke spisateljice Kate Lendić "Divljino moja, nježna, baršunasta“ te organizirana izložba Jure Divića "Tinovi dani-retrospektiva“, koja u 150 fotografija prati dodjelu Tinove nagrade već 20 godina.

Za glazbeni dio pobrinuli su se mladi domaći glazbenici predvođeni Jackom Roskamom. Večer je privukla velik broj posjetitelja.

Na otvaranju je ravnatelj GSK-a, prof. Željko Primorac upozorio na maćehinski odnos Ministarstva kulture prema kulturno-književnoj manifestaciji "S Tinom u Vrgorcu", koja se svake godine održava u Vrgorcu.

- Žalosno je da o uspomeni na najvećega hrvatskog pjesnika svih vremena brigu vodi samo njegov rodni Vrgorac. To je naša obveza koju s ponosom izvršavamo prema našem najpoznatijem sugrađaninu, ali isto tako mislimo da bi Ministarstvo kulture države koju je neizmjerno zadužio svojim stvaralaštvom trebalo pokloniti više pažnje Tinovoj baštini.

Primjerice, prošle godine "Tinovim danima" Ministarstvo kulture dodijelilo je tek 10.000 kuna - kazao je prof. Primorac.

 TEKST I SNIMKA: M. PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 21:16