StoryEditorOCM
Dalmacijau krugu imotske ‘vodoprivrede’ jučer se odvijala prava drama u kojoj je spriječena sudska ovrha

Radnici "Vodoprivrede" svojim tijelima obranili ‘labudicu’

Piše PSD.
7. ožujka 2012. - 16:43

Dvadesetak radnika imotske “Vodoprivrede”, koji ne rade već više od godinu dana, a njihovi vrijedni strojevi stoje u krugu te posrnule tvrtke, u utorak ujutro svojim su tijelima spriječili realizaciju sudske ovrhe o oduzimanju “labudice” vrijedne nešto više od 200.000 kuna.

Naime, jedan od radnika, nezadovoljan tempom isplate svoje otpremnine i dugova, tužio je “Vodoprivredu” i sud je dopustio da sudski ovrhovoditelj zaplijeni navedeni stroj kako bi se on naplatio.

No, radnici i vodstvo “Vodoprivrede” donijeli su dokument iz 2007. godine u kojem uredno piše da se na svu pokretnu i nepokretnu imovinu “Vodoprivrede” uknjižila Porezna uprava, jer “Vodoprivreda” i tada nije ispunjavala zakonom predviđene obveze prema državi.

Sustavno uništavanje

Radnici su stali pokraj “labudice” i nisu dopustili njezin izlazak iz kruga tvrtke.

− Najavljuju nam da će doći i u ponedjeljak, i to s policijom. Ma neka dođu s kim god žele, ali neće je odnijeti, jer mi smo je kupili našim radom. I ne samo labudicu, nego i dizalicu, strojeve, automobile... Sve to, nažalost, danas kupi prašinu i hrđa u krugu tvrtke, a mi smo spremni i orni za posao koji nam država ne daje.

- Dosta je više javašluka i uništavanja imotskih gospodarskih bogatstava, od “Napretka”, preko “Agrokoke”, “Imostroja”, “Trimota”, a sada hoće i nas potpuno uništiti. Spremni smo raditi i zaraditi svoj kruh, posla ima, a država nas u tome sprječava. I sada nam još hoće oduzeti strojeve. Mi ih ne damo, pa makar svi završili u zatvoru − odlučni su radnici “Vodoprivrede”, koji i u ponedjeljak namjeravaju doći već u rano jutro u svoju tvrtku i spriječiti da se iz njezina kruga uzme i najmanji dio njihove opreme.

Napisao i snimio Braco Ćosić 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 22:17