StoryEditorOCM
Dalmacijagradonačelnik izvijestio građevinsku inspekciju o postavljenom odašiljaču u radunu, a građani poručili

Radun: "Prosvjedovat ćemo dok Tele2 ne ukloni odašiljač"

Piše PSD.
22. prosinca 2011. - 00:09

Ne stišava se bura oko postavljanja odašiljača i bazne sta nice u Radunu, koje je u samom centru mjesta prošloga tjedna postavio telekomunikacijski operator Tele2.

Jučer je gradonačelnik Joško Berket o cijelom slučaju izvijestio i građevinsku inspekciju, a kako sada stvari stoje, odašiljač i baza ostat će gdje i jesu, jer investitoru nije ni trebala dozvola za gradnju.

- Komunalna služba Grada Kaštela izdala je rješenje o zabrani daljnjih radova na gradskom zemljištu u Radunu, gdje je investitor počeo kopati kanal za polaganje električnog kabela za priključak struje na stup odašiljača. Izvođač je o svom trošku dužan dovesti teren u prvobitno stanje. Grad Kaštela nije izdao nikakvu dozvolu niti je gradskim službama podnesen zahtjev za izdavanjem dozvole. Prema tumačenju, investitor nije ni dužan ishoditi posebnu dozvolu jer navodno ima ugovor s HŽ-om o postavljanju tipiziranog projekta. U kontaktu smo s građevinskom inspekcijom i trenutačno ispitujemo činjenično stanje. Prema dobivenim informacijama, antenski uređaj za bežičnu telefoniju može se postaviti na postojećem antenskom rešetkastom stupu - ističe gradonačelnik Berket.

Predsjednik MO Raduna Goran Samardžić i građani tvrde kako je napravljen potpuno novi stup, koji je mnogo veći od prethodnog.

- Ono što ja mogu kazati je to kako će, ako se problem ne riješi i taj odašiljač s bazom ne makne iz naselja, idući tjedan uslijediti prosvjedi građana i blokada željezničkog prometa. Ako treba, prosvjedovat ćemo svaki dan - poručio je Samardžić.

JAKOV ŽARKO
foto: Jadran babić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 05:34